Image

Magnolia emitterar obligationslån om 400 miljoner

Ekonomi/Finansiering Magnolia Bostad AB emitterar ett femårigt icke-säkerställt obligationslån om 400 miljoner kronor under ett rambelopp om en miljard kronor.
Publicerad den 6 Oktober 2016

Obligationen löper med en rörlig ränta om STIBOR 3M plus 7,25 procent, utan STIBOR-golv, med kvartalsvis räntebetalning och har slutligt förfall i oktober 2021. Magnolia Bostad kommer att ansöka om notering av obligationslånet på Nasdaq First North och avser att flytta noteringen till Nasdaq Stockholm inom ett år.

Obligationsemissionen placerades framgångsrikt bland i huvudsak svenska investerare med stöd av ytterligare efterfrågan från andra nordiska länder samt Kontinentaleuropa och USA. Sammantaget deltog omkring 100 investerare i den kraftigt övertecknade emissionen.
Emissionslikviden kommer att användas till partiell refinansiering av Magnolia Bostads utestående obligation men främst för allmänna verksamhetsändamål.

Pareto Securities har agerat finansiell rådgivare i transaktionen och Roschier har varit juridisk rådgivare till Magnolia Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige