Image
Vinhuset hyr av Logicenters.
Vinhuset hyr av Logicenters. Bild: Logicenters

Logicenters skriver nytt hyresavtal i Vestby

Uthyrning I Vestbys logistikpark har Logicenters skrivit på ett hyresavtal med Vinhuset, som är en del av Norgesgruppen, rörande Stormåsan 42. Vinimportören kommer att hyra in sig på 17 800 kvadratmeter och förväntas flytta in i september 2023.
Publicerad den 3 April 2023

Nu står det klart att Logicenters har skrivit på ett avtal med Vinhuset om att bli ny hyresgäst i Vestby logistikpark. Det långsiktiga hyresavtalet gäller 17 800 kvadratmeter i en av Logicenters nyutvecklade anläggningar i Vestby med adressen Stormåsan 42. Vinhuset kommer att hyra hela anläggningen där tomten är på totalt 27 000 kvadratmeter.

Sedan 2018 har Logicenters utvecklat logistikanläggningar på totalt 135 000 kvadratmeter i Vestby som är utspridda på bolagets totala markinnehav på 260 000 kvadratmeter. I och med överenskommelsen med Vinhuset är Logicenters nu helt uthyrda i Vestby och har börjat se över nya utvecklingsmöjligheter i regionen.

Anläggningen kommer att vara anpassad efter Vinhusets behov och rustad för företagets framtida tillväxt. Fastigheten byggs enligt Logicenters höga miljöprofil och är certifierad med BREEAM «Very Good». På taket kommer solceller att installeras och parkeringen kommer att innefatta en laddpark för elektriska last- och personbilar.
– Vi tackar NREP Logicenters för en smidig process hela vägen fram till signering och ser fram emot att flytta in i en ny modern byggnad som är anpassad för framtiden och våra behov. Det var viktigt för oss att få till en anläggning som håller en god miljöprofil med solceller på taket och med möjligheter att ladda elektriska fordon. Valet av plats föll också naturligt på Vestby då flera av våra samarbetspartners finns i området, säger Stig W Jørgensen, vd för Vinhuset.
– Vi på Logicenters tycker att det är roligt att få in Vinhuset i vår portfölj. Vinhuset och NorgesGruppen är företag med liknande värderingar som NREP när det kommer till hållbarhet. Vi är måna om att knyta till oss solida tillväxtföretag och har som strategi att vara en tillväxtpartner för våra hyresgäster, säger Ruben Krantz Kringstad, Commercial Manager på Logicenters med ansvar för uthyrning och driftsättning av nybyggnationer.

Vestby logistikpark är strategiskt belägen längs E6 på väg mot Oslo. Området har även goda transportmöjligheter med närhet till hamnarna i Moss och Göteborg. Bland Logicenters befintliga hyresgäster i Norge finns bland annat: Schibsted, HeltHjem Netthandel, New Wave Morgenlevering, Oda, Coop, Maske, Malomo 3PL, Foodbroker, Domstein, Barnas Hus, GPA, Movement, NTEX, Filetfabrikken, Andvord och Prime Cargo.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Logicenters på Branschguiden

Logicenters is the leading developer and owner of modern logistics properties in prime locations in the Nordics with over one million square meters of space and a turnover of 50+ million euros. Over the last decade, we have been the most active developer of modern logistics properties with 20+ completed projects and 400.000+ sqm of space developed. Our leading position as a highly active and modern developer and owner of prime logistics has earned us the trust of a large majority of all the major logistics operators (3PLs) in the region, including Aditro, Bring, DHL, DSV, Itella and PostNord.
...

Läs mer om Logicenters på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige