Image
Frigoscandias nya lagerlokal.
Frigoscandias nya lagerlokal. Bild: Logicenters

Logicenters bygger 36 000 kvadratmeter åt Frigoscandia i Hyllinge

Uthyrning Den nya logistikfastigheten blir speciellt anpassad för lagring av livsmedel i flera temperaturzoner. Anläggningen, som förväntas stå klar under det sista kvartalet av 2024, kommer att vara belägen i Hyllinge, strax utanför Helsingborg, i direkt anslutning till både E4:an och E6:an.
Publicerad den 25 April 2023

Efter att logistikfastighetsaktören etablerat närmare 85 000 kvadratmeter logistikyta i Landskrona fortsätter Logicenters att växa i Skåne Län genom det nya avtalet med Frigoscandia. Frigoscandia är Nordens ledande aktör inom temperaturkontrollerad livsmedelslogistik. Den nya anläggningen i Hyllinge kommer att bli företagets största, med hantering och lagring av livsmedel samt vara ett nav för import och exportvolymer.

Det nya 3PL-centret kommer att utvecklas i linje med Logicenters ambitiösa miljöprofil med hållbarhet i fokus. Förutom att solceller kommer att installeras på taket så är ambitionen att fastigheten miljöcertifieras enligt BREEAM Excellent.

– Det är med glädje som vi kan kommunicera den här affären efter att vi jobbat länge med det här projektet. Anläggningen kommer att bli Frigoscandias framtida nav för hela södra Sverige och det känns väldigt bra att vi har kunnat erbjuda denna möjlighet. För oss är det glädjande
att vi stärker ett ytterligare utvecklingsprojekt med att bygga in en kyl- och frysanläggning, säger Matthias Kettelhoit, vd på Logicenters.

Anläggningen kommer även innefatta en kontorsdel på cirka 2500 kvadratmeter som blir Frigoscandias nya huvudkontor.

– Att modernisera och utveckla våra anläggningar och infrastruktur är en tydlig strategi i vår plan för tillväxt och förädling av vårt erbjudande. Fastighetens placering och utformning i Hyllinge har stora fördelar och vi ser nu fram emot att verka i en anläggning som både hjälper våra kunder att uppfylla sina miljömässiga mål samt klara de snabba omställningar som kommer att krävas i framtiden, säger Peter Haveneth, vd på Frigoscandia.

Rådgivare åt Logicenters i uthyrningen var Croisette.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Logicenters på Branschguiden

Logicenters is the leading developer and owner of modern logistics properties in prime locations in the Nordics with over one million square meters of space and a turnover of 50+ million euros. Over the last decade, we have been the most active developer of modern logistics properties with 20+ completed projects and 400.000+ sqm of space developed. Our leading position as a highly active and modern developer and owner of prime logistics has earned us the trust of a large majority of all the major logistics operators (3PLs) in the region, including Aditro, Bring, DHL, DSV, Itella and PostNord.
...

Läs mer om Logicenters på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige