Image
Lantmännen utvecklar i Malmö.
Lantmännen utvecklar i Malmö. Bild: Lantmännen

Lantmännen utvecklar i Malmö hamn

Transaktioner Lantmännen utvecklar ett nytt kvarter i Malmö hamn, som kommer att bestå av bland annat kontorslokaler, bostäder och vård- och trygghetsboenden. Veidekke Entreprenad har valts som totalentreprenör för projektet och vård- och trygghetsboendet avyttras till Lanthem som Lantmännen äger tillsammans med Hemsö.
Publicerad den 11 Februari 2020

Ett nytt kvarter – kvarteret Triton – bildas i centrala Malmö. Fastigheten ägs av Lantmännens pensionsstiftelse Grodden och kommer att bestå av kontorslokaler, bostadsrätter, vård- och trygghetsboenden, butiker, restauranger och garageplatser.

– Lantmännen kommer att använda den största delen av kontorsbyggnaden, med syftet att samlokalisera Lantmännens egna verksamheter i Malmö i så stor utsträckning som möjligt. Kontorslokaler om cirka 1 700 kvadratneter är i nuläget tillgängliga för extern uthyrning, säger Joachim Haas, vd för Lantmännen Fastigheter.

Lantmännen Fastigheter har valt Veidekke Entreprenad som totalentreprenör för projektet – både för kontor och bostäder – och Veidekke Eiendom kommer att utveckla bostadsdelen. Vård- och trygghetsboendet avyttras till Lanthem, ett bolag som ägs i lika delar av Lantmännen Fastigheter och fastighetsägaren Hemsö.

Kontorshuset beräknas vara klart för inflyttning första kvartalet 2022, och bostadshuset under tredje kvartalet 2022.

Investeringen för Lanthem i vård- och trygghetsboendet uppgår till cirka 200 miljoner kronor. Byggnaden beräknas stå klar under första kvartalet 2022.

Projektet omfattar ett äldreboende med 60 platser samt trygghetsboende med 6 lägenheter och kommer efter genomförd fastighetsbildning utgöra en 3D-fastighet i kv. Triton.

– Det är ett inspirerande projekt då vi för första gången utvecklar boendeformer för äldre i Malmö, den här gången i samarbete med Lanthem. Vi ser ett växande behov av vårdplatser i Malmö och det är därför tillfredsställande att vi kan bidra till nya äldreboenden, säger Robert Cardell, projektutvecklare, Hemsö.

Lanthem kommer att ansvara för uthyrningen av äldreboendet och trygghetsboendet parallellt med uppförandet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige