Image

Landic VIII sålt för 2,2 miljarder

Transaktioner Det blev Hemfosa som vann striden om Landic VIII-portföljen. Affären grundas på ett fastighetsvärde om cirka 2,2 miljarder kronor.
Publicerad den 2 Februari 2011
Annons
Image
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg.

Landic VIII-portföljen – eller Property Bonds VIII – består av 57 fastigheter på 42 orter runt om i Sverige, mestadels med publika hyresgäster.

Av hyresintäkterna på 280 miljoner kronor kommer 85 procent från olika myndigheter.

- Motparten är stabil och dessutom finns det massor med utvecklingsprojekt i portföljen. Det är gamla polishus som ska renoveras, och sådana ombyggnadsprojekt gillar vi. Vi har en del liknande fastigheter i dag och vi vill ha fler, säger Hemfosas vd Jens Engwall till Dagens Industri.

Tenzing har haft hand om försäljningsuppdraget och Catella var rådgivare åt köparen Hemfosa.

- Det här är den första större obeståndsrelaterade affär som vi ser i den svenska marknaden, där de existerande bankerna inte behöver ställa upp med ny finansiering. Vi arbetar för närvarande med ett flertal liknande affärer, både på uppdrag av banker och investerare, och detta är ytterligare ett starkt tecken på att fastighets- och finansieringsmarknaden hämtat sig avsevärt under det senaste året, säger Erik Westerlund, Catella Corporate Finance.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige