Image

Storköparen Engwall ute efter miljardportfölj

TRANSAKTIONER Den kraschade Landic VIII-portföljen (Property Bonds VIII) ligger ute till försäljning. Hemfosa är en het spekulant på att köpa och vd:n Jens Engwall var i går i kontakt med Tenzing som har säljuppdraget.
- Portföljen passar oss perfekt, vi jobbar hårt för att få köpa den, säger Jens Engwall.

Publicerad den 11 November 2010

Property Bonds VIII innehåller cirka 60 fastigheter om 275 000 kvadratmeter till ett värde om uppskattningsvis drygt två miljarder kronor. Fastigheterna har en geografisk tyngdpunkt i Stockholmsområdet och Mellansverige och är till stora delar uthyrd till myndigheter.

- Vi är väldigt intresserade av att köpa, av flera skäl. Dels är det ett obestånd och så är det en ganska stor affär. Dessutom med ett relativt varierat fastighetsbestånd. Det passar inte så många andra aktörer, men oss passar det perfekt, säger Jens Engwall till Fastighetssverige.

Engwall berättar att han under onsdagen var i kontakt med Tenzing för att diskutera portföljen. Tenzing har tidigare meddelat att portföljen ska vara såld senast i slutet av januari. Och mycket talar nu för att Engwall går hem med ytterligare en miljardportfölj.
- Jag tycker att oddsen är ganska goda för vår del. Det är väl vi och tre-fyra andra som kan genomföra en sån här affär. Vi tänker lägga ner den energi som behövs för att få igenom affären, säger Engwall.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska SBS växa i Norge: "Jätteintressant marknad"

Bolag Studentbostäder i Norden fortsätter sin expansionsresa och sätter ner knappnålen i ett nytt land på etableringskartan. Vd:n Rebecka Eidenert berättar för Fastighetssverige om premiärköpet i Norge, hur man ser på marknaden och om tillväxtplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY