Image

Engwall: ”Till rätt affärer finns det kapital”

Bolag Hemfosa kan ha ett fastighetsvärde på upp emot 20 miljarder kronor till sommaren. Men då måste man ta in mer pengar från ägarna. - Är affärerna tillräckligt bra så finns det kapital, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa, till Fastighetssverige.
Publicerad den 24 Januari 2011

Hemfosa har i dag ett fastighetsvärde om cirka 11,5 miljarder kronor om man räknar både tillträdda och köpta, men ännu ej tillträdda, fastigheter.

- Jag räknar med att det finns obestånd för cirka 15 miljarder kronor kvar i Sverige. Av dem är vi intresserade av ungefär nio. Jag tror att vi kommer att köpa för mellan tre och nio miljarder fram till halvårsskiftet, säger Jens Engwall.

Så ni kan ha ett fastighetsvärde om 20 miljarder kronor till sommaren?

- Ja, men det kan också vara 14.

Ni tog in mer pengar från ägarna i somras. Hur mycket kan ni köpa för innan ni behöver mer pengar från ägarna igen?

- Vi kan nog köpa för cirka tre miljarder kronor till.

Vill ägarna skjuta in mer pengar sedan?

- Ägarna tycker att vi har tagit rätt positioner och köpt så snabbt som möjligt, medan andra ligger i startgroparna nu. Är affärerna tillräckligt bra så finns det kapital, säger Jens Engwall.

FAKTA/ HEMFOSAS ÄGARE
Folksam, Fjärde AP-fonden, Alecta, Kåpan pension, Sampoo och Ikano. Därutöver finns åtta delägare som antingen är anställda eller styrelseledamöter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så kan det nya megabolaget styras framöver

Bolag En sammanslagning av Kungsleden och Castellum skulle skapa Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag med en fastighetsportfölj värd hela 157 miljarder kronor. Fastighetssverige berättar mer om hur det potentiella megabolaget kan komma att styras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY