Image

Kvartsmiljardaffär i Kalmar

Transaktioner PG Living AB – en del av gamla Property Group – säljer bolaget PBA Kalmar AB till det lokala fastighetsbolaget LW Fastigheter, ägt av Lars Wärnberg. Köpeskillingen är 250 miljoner kronor.
Publicerad den 16 December 2011

PBA Kalmar består av innehåller fastigheter i Kalmar; Berga, Norrliden, Lindsdal, Smedby och Rinkabyholm. Sammanlagt rör det sig om 25 000 kvadratmeter bostäder – 400 lägenheter – och 25 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.

Bland annat innehåller bolaget Berga Centrum, som omfattar 6 000 kvadratmeter. En av fastigheterna – 1 075 kvadratmeter – totalförstördes i en brand i oktober.

- Det har varit en lång process men vi är glada att få sälja till en lokal fastighetsägare som genom sin lokala förankring kommer närmare fastigheterna och hyresgästerna samt har större möjligheter att göra något bra åt den nedbrunna fastigheten i Berga Centrum, säger PG Livings vd Rasmus Rasmussen.

PG Livingportföljen var ursprungligen en del av Property Group, men ingick inte i den portfölj som Aberdeen tog över i april.

I stället skulle portföljen säljas, prisidén var 2,8 miljarder kronor. Intresset var dock svalt, och portföljen delades upp i mindre delar.

Rikshem köpte nyligen Norrköpingsdelen för 1,3 miljarder kronor.

Kvar är nu 1350 lägenheter i Karlskrona, 600 lägenheter i Malmö och 13 000 kvadratmeter kommersiella lokaler i Karlskrona.

- Det finns stor potential i det beståndet, säger Rasmus Rasmussen.

Det är inte längre till salu?
- Vi ska nu jobba med det, fylla vakanser och förbättra driftnettot.

PG Livings huvudägare är bolaget ALMC, en tidigare isländsk investmentbank som tagits över av amerikanska intressen. Dessutom finns ett antal privata investorer med ägarintressen.

DTZ har varit rådgivare åt säljaren.

LW Fastigheter tillträder vid årsskiftet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige