Image
Fastighetsbolaget Kvalitena bestrider konkursansökan. Bilden är av bolagets prestigefastighet på Strandvägen 5 i Stockholm.
Fastighetsbolaget Kvalitena bestrider konkursansökan. Bilden är av bolagets prestigefastighet på Strandvägen 5 i Stockholm. Bild: Kvalitena

Kvalitena begär rekonstruktion – bestrider konkursansökan

Bolag Efter beskedet att Kvalitena begärts i konkurs inleds nu en företagsrekonstruktion i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 26 Februari 2024

"I syfte att under ordnade och kontrollerade former sälja tillräckligt med tillgångar för att så snart som möjligt till fullo reglera Kvalitenas samtliga fordringar har bolaget idag ansökt om och av tingsrätten beviljats att inleda företagsrekonstruktion", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Kvalitena skriver att det anser att det finns grundad anledning att anta att dess verksamhet kan säkras genom en företagsrekonstruktion, och att en sådan är det bästa sättet att maximera värdena i bolaget.

Kvalitena uppger också att det har bestridit den konkursansökan som agenten för bolagets icke säkerställda obligationsinnehavare lämnat till tingsrätten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige