Image

Kungsleden investerar i ny gymnasieskola

BYGG Kungsleden, inom ramen för det delägda bolaget Hemsö, bildar ett joint venture med Peab med intentionen att uppföra en gymnasieskola i Upplands Väsby. Den totala investeringen för skolan uppgår till maximalt 400 miljoner kronor med en direktavkastning om minst sju procent.
Publicerad den 18 Maj 2009

Den planerade byggnaden innehar en uthyrningsbar yta om 14 904 kvadratmeter. Kommunen hyr gymnasieskolan på ett 20-årigt hyresavtal. Slutlig hyra fastställs beroende på projektkostnad.

Färdigställande av gymnasieskolan beräknas ske i juli 2011. Efter färdigställandet har Hemsö rätt att förvärva Peabs andel i det delägda bolaget.

- Ett 20-årigt hyresavtal med kommunen ser jag som en väldigt bra investering. Det känns dessutom roligt att bidra till en bättre skolmiljö för gymnasieelever i Upplands Väsby, säger Kungsledens vd Thomas Erséus i en kommentar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige