Image

Hemsö utnyttjar option i Väsby

Transaktioner Hemsö köper Peabs andel i joint venture-bolaget som har uppfört en gymnasieskola i Upplands Väsby. Hemsö har haft en option på affären sedan den gjordes upp i maj 2009, och utnyttjar nu optionen.
Publicerad den 25 Augusti 2011
Hemsö köper Peabs andel i joint venture-bolaget som har uppfört den här gymnasieskolan i Upplands Väsby. Bild: Hemsö. Bild: Kungsleden
Hemsö köper Peabs andel i joint venture-bolaget som har uppfört den här gymnasieskolan i Upplands Väsby. Bild: Hemsö.

Den totala investeringen uppgår till cirka 400 miljoner kronor med en direktavkastning på cirka 7 procent.

Fastigheten rymmer två gymnasieskolor, kommunbibliotek, arbetslokaler för kommunledningen, café, musikskola och en flexibel multihall för idrotts- och kulturaktiviteter.

- Affären innebär ett 20-årigt avtal med Upplands Väsbys kommun vilket borgar för en långsiktigt stabil avkastning. Byggnaden i sig är nyskapande både till sin arkitektur och sitt innehåll, Thomas Erséus, vd för Kungsleden, som äger Hemsö tillsammans med Tredje AP-Fonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige