Image

Kungsleden emitterar nytt låneinstrument

Ekonomi/Finansiering Kungsleden emitterade under gårdagen de första certifikaten under sitt företagscertifikatprogram. Emissionen uppgick till 880 miljoner kronor till en genomsnittlig räntekostnad på 0,37 procent.
Publicerad den 15 September 2016

Certifikatprogrammet har ett rambelopp på 2 000 miljoner kronor och certifikaten har en löptid på upp till tolv månader.

- Vi fortsätter att diversifiera vår upplåning genom att nu gå in på den korta penningmarknaden och ge ut företagscertifikat. Certifikatmarknaden är en etablerad finansieringskälla som är extra intressant i dagens mycket låga ränteläge. Certifikatupplåningens låga ränta gör att vi kan fortsätta att hålla nere vår genomsnittliga upplåningskostnad genom att amortera på dyrare kreditfaciliteter i bank, säger Anders Kvist, vice vd och ekonomi/finansdirektör på Kungsleden.

Arrangör för programmet är Swedbank och emissionsinstitut är Swedbank, Handelsbanken och Danske Bank.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige