Image

Kulturskolan etablerar sig i Vällingby

Uthyrning Vällingby city har, genom Newsec, tecknat avtal med Kulturförvaltningen om etablering av Kulturskolan.
Publicerad den 25 Januari 2017

I nya lokaler på 1 025 kvadratmeter kan Kulturskolan mer än dubbla antalet elevplatser i området till cirka 1 100. Inflyttning är beräknad till januari 2018.

– Det centrala läget på Pajalagatan ökar tillgängligheten och tryggheten för eleverna. Lokalerna kommer att ha en danssal, en bildsal, en blackbox med cirka 70 publikplatser för teaterundervisning och föreställningar, en orkestersal, ett slagverksrum, en pianostudio, ett ensemblerum för orkester samt tre musikrum. Lokalerna erbjuder även utrymme för teaterassistenter, administration, personalrum samt viss utställningsyta, säger Kulturskolan Stockholms enhetschef Birthe Andersson.

– Lokaliseringen i Vällingby är idealisk ur kommunikationssynpunkt då Vällingby city är en knutpunkt för både tunnelbana och bussar, fortsätter ?hon.

– Då Kulturförvaltningen har gjort bedömningen att verksamheten bör förstärkas i området och att en lokal för Kulturskolan i Vällingby city är en förutsättning för att den omfattande kulturskoleverksamheten i stadsdelen ska kunna bibehållas och utvecklas, är det mycket glädjande att vi kan tillhandahålla lokaler som passar verksamheten, säger Vällingby citys centrumchef Rikard Lindegren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige