Image

Kuehne + Nagel hyr av ProLogis i Torslanda

UTHYRNING ProLogis har nyligen tecknat avtal med det globala logistikföretaget Kuehne + Nagel. Företagets verksamhet i Sverige växer kraftigt och för att tillgodose sitt behov av lageryta hyr Kuehne + Nagel nu ett utrymme på 10 000 kvadratmeter i ProLogis anläggning vid Torslanda i Göteborg.
Publicerad den 5 Maj 2008

– Anläggningen i Göteborg blir en bas både för vår sjöverksamhet och för lager och distribution till befintliga kunder. Med närheten till Göteborgs Hamn ser vi det här läget som en strategisk ingång till Norden för Kuehne + Nagels LCL-tjänster (Less than Container Load) inom sjöfrakt och en idealisk plattform för tillväxt, säger Chris Cooper, vd för Kuehne + Nagel i Sverige.

ProLogis Park Göteborg består av två moderna byggnader med den senaste tekniken inom lagerhantering. En tredje anläggning är under byggnation och ger parken en sammanlagd lageryta på drygt 53 000 kvadratmeter. Det finns möjligheter att bygga ut området ytterligare. Den första byggnaden färdigställdes i juni 2005. Hälften av utrymmet i den andra anläggningen hyrs sedan juli 2006 av ett stort företag inom supply chain management. Avtalet med Kuehne + Nagel innebär att även den byggnaden nu är fullt uthyrd.

– Det råder brist på moderna logistikanläggningar i Göteborgsområdet och det här avtalet ser vi som ytterligare en bekräftelse på att Göteborg är en attraktiv region för logistikverksamhet i Europa, säger Asgeir B Torfason, regionchef för ProLogis Norden.

Kuehne + Nagel hyr idag omkring 400 000 kvadratmeter lageryta av ProLogis vid anläggningar i USA, Asien och Europa. I Sverige hyr företaget en anläggning på 25 000 kvadratmeter i Norrköping av ProLogis.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige