Image
KLP säljer Sas-huset i Solna.
KLP säljer Sas-huset i Solna. Bild: KLP Fastigheter

KLP säljer Sas huvudkontor

Transaktioner KLP Fastigheter säljer nu Solna Haga 2:8, Sas huvudkontor i Solna.
Publicerad den 17 Februari 2016

Köpare är Mengus, som gör sitt första förvärv i sin tredje fastighetsfond.
Solna Haga är en kontorsfastighet med en bruttoarea på cirka 60 000 kvadratmeter där 42 000 kvadratmeter är uthyrbar. Av arean är 34 000 kvadratmeter kontor, resten består av konferens, restaurang och träningsfaciliteter.

Fastigheten är belägen cirka sju kilometer norr om Stockholms innerstad, placerad längs E4 mot Arlanda och utgör en del av Kungliga nationalstadsparken.

Solna Haga byggdes 1988 som huvudkontor åt Sas som är fortsatt hyresgäst idag. Hyreskontraktet med Sas löper ut 2023.

- Solna Haga är en fantastisk fastighet som vi har varit stolta ägare till sedan vårt förvärv under 2009. Vår uppfattning är att det finns aktörer som har bättre förutsättningar att utveckla fastigheten än vad vi har, och har därför valt att genomföra en försäljning, säger KLP Eiendoms CEO Gunnar Gjørtz.

Tillträde för Mengus är planerat till april 2016.

Cushman & Wakefield var rådgivare till säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige