Image

Klövern lanserar stort projekt i Mölndal

Bolag Klövern har ingått ett samarbete med Åby Travsällskap i ett utvecklingsprojekt omfattande cirka 500 miljoner kronor med en uthyrningsbar yta på 30 000 kvadratmeter i anslutning till Åbytravet i Mölndal.
Publicerad den 26 Juni 2017
Rutger Arnhult Bild: Klövern
Rutger Arnhult

Projektet i det samägda bolaget – i vilket Klövern äger 70 procent – omfattar uppförande av en mässanläggning om 15 000 kvadratmeter, hotell om 8 000 kvadratmeter samt kontorsytor och övriga kommersiella ytor om totalt 7 000 kvadratmeter. Hyresavtal med avtalslängd på 15 år har ingåtts med Artexis Easyfairs om en ny mässanläggning samt med HKC Hotellutveckling på 20 år avseende ett nytt hotell. Det totala hyresvärdet uppgår till 50 miljoner kronor per år. Inflyttning är planerad till första kvartalet 2019.
 
– Det är glädjande att vi skapar ytterligare ett projekt med kombinationen mässa, hotell och kontor, säger Rutger Arnhult, vd för Klövern.
 
– Med 15 000 kvadratmeter mässyta och över 1 200 parkeringsplatser så får Göteborg en ny konkurrenskraftig mässanläggning, säger Peter Wanderydz, vd för Artexis Easyfairs Nordic.
 
– Det här blir en väldigt spännande anläggning som genom sitt affärsreseläge i kombination med samarbetet med mässan och travet skapar utmärkta förutsättningar för ett hotell, säger Marcus Östlundh, vd för HKC Hotels.
 
Annordia har varit rådgivare till Klövern vad gäller hotellet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annordia på Branschguiden

Det var passionen för hotell som startade Annordia. 25 år senare är vi stolta över att räknas som en av Nordens ledande rådgivningsbyråer för investeringar i och utveckling av hotellfastigheter.
Som fullservicebyrå hjälper vi våra uppdragsgivare under investeringscykelns alla faser. Från marknadsanalys och konceptutveckling, till hyresbedömning, operatörsupphandling samt försäljning.

Våra kunder utgörs framförallt av fastighetsägare, kommuner, banker och investerare. Tillsammans med dem har vi haft förmånen att medverka i många av Nordens största hotellprojekt och t...

Läs mer om Annordia på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige