Image

Klartecken för Albano

Bygg År 2024 bor en miljon människor i Stockholm och för att möta utvecklingen pågår och planeras hundratals små och stora byggprojekt. Stadsbyggnadsnämnden har nu beslutat om att anta flera olika detaljplaner som tillsammans innehåller 1 229 nya bostäder. Detaljplanen för Albano godkänns och skickas vidare till kommunfullmäktige.
Publicerad den 29 Oktober 2012
Regina Kevius. Bild: Daniel Olsén. Bild: Daniel Olsén
Regina Kevius. Bild: Daniel Olsén.

– Det är viktigt att vi håller en hög takt i bostadsbyggandet och därför är jag är glad att vi idag ger klartecken för ytterligare 1 229 bostäder, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).
– Det finns en stor efterfrågan på hyresrätter och av 1 229 lägenheter är så många som 1 124 hyresrätter, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).
Av de nya bostäderna kommer 30 hyresrätter att byggas i Bagarmossen, 14 hyresrätter i Bandhagen, 80 hyresrätter i Blackeberg, 50 bostadsrätter på Ladugårdsgärdet och 55 bostadsrätter i Rågsved. 1 000 studentlägenheter kommer att byggas i Albano.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige