Image

2 500 nya bostäder i Bagarmossen

Bostäder I dag förväntas stadsbyggnadsnämnden i Stockholm fatta beslut om att gå vidare med 2 500 nya bostäder i Bagarmossen – Skarpnäck.
Publicerad den 15 Augusti 2013
Regina Kevius. Bild: Daniel Olsén
Regina Kevius.

– Stockholm är en av Europas snabbast växande städer och det är viktigt att vi håller farten uppe i bostadstadsbyggandet. Därför är jag väldigt glad över att det nya förslaget innehåller så pass många fler bostäder. Det ger bättre möjligheter att bygga stad för fler stockholmare och stärka sambandet mellan stadsdelarna, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Skarpnäck och Bagarmossen är stadsdelar med en stor potential att utvecklas till en mer sammanhängande stadsväv, med ett större tillskott av bostäder än vad som ursprungligen var tanken. Syftet med programmet är att skapa nya bostäder i ett kollektivtrafiknära läge, med bra boendemiljöer, service och skolverksamhet samt att utveckla området i linje med stadens översiktliga stadsplanering.

– I stadsbyggnadsnämnden ska vi nu ta ställning till en omarbetning av programmet som omfattar en utökning av programområdet där även Skarpa by och de centrala delarna av Bagarmossen ingår. Min ambition är att vi ska bjuda in till nytt samråd för under hösten, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige