Image

Klart med ny vd på Mimer

Karriär Anders Nordstrand lämnar vd-posten på Micasa för att i stället bli vd på Mimer i Västerås. Han tillträder 1 september.
Publicerad den 10 Maj 2013
Anders Nordstrand. Bild: Micasa
Anders Nordstrand.

Anders Nordstrand har varit vd på Micasa Fastigheter – ett dotterbolag till Stockholms stadshus – sedan 2004.

När han tillträdde hette bolaget FB Servicehus och Nordstrands uppgift var att bygga upp bolaget och leda en renodling av Stockholms stads fastighetsbestånd på vård- och omsorgsområdet. Enligt beslut i kommunfullmäktige skulle bland annat stadens servicehus och vård- och omsorgsboenden samlas för att skapa bättre förutsättningar för att lyfta kvaliteten på framtidens äldreboende.

Idag är Micasa Fastigheter en ledande aktör i utvecklingen av boenden för äldre.

Bolaget har cirka 130 fastigheter, motsvarande en miljon kvadratmeter, och en omsättning på ungefär en miljard kronor.

– Det har varit en fantastisk resa att, tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare, få vara med och lyfta Stockholms stads omsorgsboenden. Vi har kommit en bra bit på vägen att göra Micasa Fastigheter till ett annorlunda fastighetsbolag som inte bara erbjuder hus och fyra väggar, utan ett boende i framkant med den tekniska utvecklingen, utformat efter de äldres önskemål.

– Givetvis är det med blandade känslor som jag går vidare, men Bostads AB Mimer är ett välskött och expansivt bolag som det ska bli spännande att jobba med, säger Anders Nordstrand.

Fredrik Törnqvist slutar sin tjänst på Mimer den 31 maj. Mikael Söderberg, teknik- och miljöchef på Mimer, har utsetts till tillförordnad vd tills Anders Nordstrand tillträder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige