Image

Han efterträder Hans Lander på Stångåstaden

Karriär Linköpings kommunala bostadsbolag Stångåstadens vd Hans Lander lämnar bolaget för att bli vd för Linköpings Stadshus. Hans efterträdare Fredrik Törnqvist kommer från det kommunala bostadsbolaget Mimer i Västerås.
Publicerad den 24 Januari 2013
Fredrik Törnqvist. Bild: Stångåstaden
Fredrik Törnqvist.

Fredrik Törnqvist har jobbat på Mimer sedan 1998 och blev vd 2007.
– Mina år på Mimer har varit fantastiska. Det är med delade känslor som jag nu lämnar företaget. Jag har trivts oerhört bra på Mimer och jag kommer att sakna Mimers duktiga medarbetare, samarbetspartners och staden, säger Fredrik Törnqvist.

Mimers ekonomiska resultat och företagets varumärke har stärkts under de år Fredrik ansvarat för företaget. De senaste åren har företaget investerat stort i nya bostäder och ombyggnationer och företaget har stora planerade investeringar de närmaste åren. Arbetet med hållbarhetsfrågor har intensifierats och Mimer har både mycket nöjda kunder och medarbetare.

– Vi önskar Fredrik stort lycka till med det nya jobbet, säger Mimers ordförande Lars Korkman. Stångåstadens medarbetare och de boende i företaget kan skatta sig lyckliga. De får en mycket kompetent, modern och engagerad vd, säger Lars Korkman.
Rekryteringen av en ny vd till Mimer kommer att starta inom kort.

Fredrik Törnqvist tillträder den 1 juni i år. Till dess kommer nuvarande vice vd Dan Stenberg vara tillförordnad vd på Stångåstaden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige