Image
Bild: Istock

Klarabo förvärvar portfölj i Västervik

Transaktioner Klarabo förstärker sin närvaro och förvärvar en portfölj i Västervik om sammanlagt 37 hyreslägenheter. Den sammantagna ytan uppgår till 2 200 kvadratmeter BOA och är fördelad på tre fastigheter. Tillträde är 1 juli 2022.
Publicerad den 17 Juni 2022

Beståndet är centralt beläget i Västervik och är fullt uthyrda. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 34,05 miljoner kronor och hyresvärdet uppgår till cirka 2,7 miljoner kronor. 91 procent av intäkterna är hänförliga till bostäder. Fastigheterna kommer förvaltas av befintlig organisation och kompletterar KlaraBos 167 befintliga hyreslägenheter på orten.

– Det finns en stor efterfrågan på centrala hyresrätter i Västervik och i vårt befintliga bestånd på orten är uthyrningsgraden 100 procent. Egen teknisk personal på orten kommer sköta fastigheterna vilket förväntas ge en kostnadseffektiv förvaltning då ingen förstärkning av organisation krävs, säger Magnus Johansson, affärsutvecklingschef på Klarabo.

Affären ligger i linje med Klarabos affärsmodell som är inriktad på att förvärva och förvalta bestånd med förädlingspotential.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige