Image

Kaggen är nästan full

UTHYRNING NCC hyr ut till Det Norske Veritas och Technogarden Engineering Resources i kontorshuset Kaggen i Malmö. Därmed är fastigheten uthyrd till 97 procent.
Publicerad den 6 Maj 2008

DNV är mest känt för certifiering av ledningssystem, maritima tjänster, processutveckling inom it samt därtill kopplade konsulttjänster och utbildningar. DNV hyr 429 kvadratmeter.

- Vi samlar nu vår verksamhet från Malmö och Lund under ett tak i Malmös mest expansiva område, Västra Hamnen. Vi har sökt ett representativt kontor som samtidigt är utmanande och andas framtid, och det har vi funnit, säger Anders Wingqvist, vd för DNV Sweden, och fortsätter:

- Vi är en internationellt ledande leverantör av tjänster rörande klimatförändringar. Att huset är Sveriges första uppförda GreenBuilding passar både vår profil och vårt egna miljöarbete mycket väl. Vi ser fram emot att få flytta in efter sommaren.

Technogarden är ett rekryteringsföretag som har specialiserat sig på att erbjuda företag kvalificerade teknikkonsulter. De hyr 298 kvadratmeter.

Enligt Mårten Edstrand, regionchef för NCC Property Development, kommer Kaggen snart att vara fullt uthyrd.
- Vi har en lokal på 276 kvadratmeter kvar, jag skulle tro att den är uthyrd inom två månader, men det kan också bli om bara ett par veckor, säger han till FastighetsSverige.

Kaggen är en GreenBuilding och NCC Property Development är, som en av de första i Sverige, en GreenBuilding Partner. Det innebär att de fastigheter som NCC producerar ska förbruka 25 procent mindre energi jämfört med liknande konventionella byggnader. GreenBuilding är ett system för märkning av energieffektivisering i byggnader lanserat av EU.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige