Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Bild: K2A.

K2A köper fastighet i Västerås för framtida bostadsutveckling

Transaktioner K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tecknat avtal om att, via bolag, förvärva fastigheten Juliana 8 i Västerås. En detaljplaneprocess kommer att inledas för att skapa bostadsbyggrätter om cirka 45 studentbostäder i ett attraktivt läge i Västerås. Säljare är Totalbyggen i Västerås och transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 10 miljoner kronor. K2A avser att finansiera förvärvet genom eget kapital.
Publicerad den 16 December 2020
Annons
Image

Fastigheten är centralt belägen i villastadsdelen Almelund cirka 1,5 kilometer väster om Västerås Centralstation. I nära anslutning har K2A redan etablerat sig med pågående projekt för både studentbostäder och samhällsfastigheter, vilket kommer att ge synergieffekter på såväl projektledning som framtida förvaltning.

En detaljplaneprocess kommer att inledas med avsikt att skapa en bostadsbyggrätt för att uppföra 45 studentbostäder med möjlig byggstart under slutet av 2023. K2A har som mål att alla nybyggnationer i egenregi ska miljöcertifieras enligt Svanen och ha den högsta miljöklassificeringen mörkgrön i enlighet med K2A:s gröna ramverk.
– Nu stärker vi vår position i Västerås, en stad med mycket stark tillväxt i Mälardalen. Mälardalens högskola, MDH, väntas bli nästa högskola att få universitetsstatus i Sverige, vilket ytterligare ökar stadens attraktionskraft inte minst vad gäller högkvalitativa studentbostäder. K2A:s gröna fastigheter ska finnas på orter som växer och där vi kan nå en storlek som möjliggör en effektiv egen förvaltning – det här är ett steg helt i linje med den strategin, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige