Image
Illustration över det tänkta bostadsområdet.
Illustration över det tänkta bostadsområdet. Bild: Västerås stad

K-Fastigheter får bygglov för 168 lägenheter i Västerås

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden har torsdagen den 19 oktober fattat beslut om att anta en ny detaljplan för Västerås 3:69, Finnslätten. Det är en utökning av verksamhetsområdet Finnslätten i den östra delen som angränsar till Tillbergaleden. Detaljplanen gör det möjligt att bygga bland annat lager och logistikverksamhet. Nämnden har också beslutat om bygglov för cirka 168 lägenheter till K-Fastigheter.
Publicerad den 20 Oktober 2023

– Detaljplanen görs för att Västeråsföretaget AA-logistik ska kunna utveckla ett logistikcentrum här. Läget är strategiskt och utvecklingen är angelägen med den kraftiga expansion som vi ser på Finnslätten, säger Thomas Karlsson, byggnadsnämndens ordförande.

Byggnadsnämnden har också beslutat om bygglov för cirka 168 lägenheter på fastigheten Vapenrocken 1 på Viksäng. Det är företaget K-fast Holding AB som ligger bakom projektet. Lägenheterna byggs i fem flerbostadshus och ligger till största delen på befintliga parkeringsytor.

– I en tid då det byggs väldigt lite bostäder är det här en riktigt stor satsning och jag hoppas att den genomförs som planerat ända fram till färdigt bygge. Det är viktigt att få fram fler bostäder i Västerås, inte minst för att många företag investerar och behöver arbetskraft, säger Carl Arnö, stadsbyggnadsdirektör i Västerås.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige