Image

Jysk öppnar butik i Väla Park

Uthyrning I september 2014 sattes spaden i marken för Diligentias Väla Park, strax norr om Helsingborg. Nu står det klart att Jysk kompletterar hyresgästerna Jula, Willys och Nordic Wellness.
Publicerad den 4 Februari 2015
Jysk öppnar en butik i Väla Park, strax utanför Helsingborg. Bild: Diligentia
Jysk öppnar en butik i Väla Park, strax utanför Helsingborg.

Flytten går i oktober och den nya butiken omfattar 1 600 kvadratmeter.
Jysk är en internationell detaljhandelskedja som säljer "allt till hemmet" och koncernen omfattar i dagsläget 2 200 butiker i 37 länder världen över.

Flytten till Väla Park innebär att det av 12 000 kvadratmeter nu endast återstår 722 kvadratmeter ledig lokalyta i en volymhandel med höga miljöambitioner.

- Vi är stolta över att välkomna Jysk till sin nya butik och vad som kommer att bli en riktigt bra hyresgästmix. Det gröna hyresavtalet befäster våra höga miljöambitioner med byggnationen och målet är att certifiera Väla Park enligt Miljöbyggnad Guld, säger Niklas Blonér, centrumchef Väla Centrum.

– Nu återstår bland annat den spännande utmaningen att hitta en hyresgäst, gärna en ”lokal världsmästare” till den sista lediga lokalytan på 722 kvadratmeter, fortsätter Blonér.

Arkitekturen i Väla Park håller mycket hög estetisk klass samtidigt som byggnadens funktioner har en stark miljöprofil. Stora glaspartier med delvis semitransparens förhindrar oönskad solinstrålning och grönska täcker delar av fasaden i värmebehandlat trä. Byggnaden ska kännas och andas den omsorg om miljön som är inbyggd.

- Vi ser fram emot invigningen av Väla Park, lagom till julhandeln i år och vill önska Jysk varmt välkomna till oss, säger Blonér.

Väla Park ägs av Diligentia som i Helsingborg också äger, förvaltar och utvecklar Väla Centrum och Gallerian Magnus Stenbock. Köpcentrumgrannen Väla Centrum har årligen cirka 7 miljoner besökare, nöjdast hyresgäster i branschen för sjunde året i rad och utsågs 2013 till Norden bästa köpcentrum av Nordic Council of Shopping Centers.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige