Image
Siv Malmgren.
Siv Malmgren. Bild: John Mattson.

John Mattson: Stark förbättring av förvaltningsresultatet

Bolag John Mattsons förvaltningsresultat per aktie ökade med 66 procent, vilket förklaras dels av ett förbättrat driftnetto genom nybyggnation och förvärv, dels av att perioden inte belastats med börsnoteringskostnader.
Publicerad den 5 November 2020

Januari – september 2020
• Hyresintäkterna uppgick till 215,9 Mkr (188,2), en ökning med 15 procent.
• Förvaltningsresultatet uppgick till 75,0 Mkr (45,2), motsvarande 2,23 kr per aktie (1,34).
• Kassaflödet från den löpande verksamheten före förändringar av rörelsekapital uppgick till 76,2 Mkr (46,0), vilket är i nivå med förvaltningsresultatet.
• Värdeförändringarna för fastigheter uppgick till 62,1 Mkr (59,5), och värdeförändringarna för räntederivat uppgick till -12,7 Mkr (-31,7).
• Periodens resultat efter skatt uppgick till 92,1 Mkr (52,5), motsvarande 2,74 kr per aktie (1,56).
• Fastighetsvärdet uppgick till 7 422 Mkr (6 229).
• Investeringarna uppgick till 994,7 Mkr (129,8), varav 857,3 Mkr (0,0) avsåg förvärv av fastigheter i Rotebro och Rotsunda i Sollentuna kommun och tomträtter i Slakthusområdet i Stockholms stad.

I juli tillträdde John Mattson tre tomträtter i Slakthusområdet i Stockholms stad som förvärvades i maj. Tomträtterna har ett attraktivt läge vid den kommande tunnelbaneuppgången i området, där planen är att driva detaljplan för att under 2023 börja utveckla nya bostäder och arbetsplatser.

Bas- och totaluppgraderingarna av 1950- och 60-talslägenheterna på Lidingö fortlöper i planerad omfattning och John Mattson närmar sig målet att totaluppgradera minst 130 lägenheter under 2020.

Under perioden ökade hyresintäkterna med 15 procent och förvaltningsresultatet per aktie med 66 procent, vilket förklaras dels av ett förbättrat driftnetto genom nybyggnation och förvärv, dels av att perioden inte belastats med börsnoteringskostnader.

– Jag är glad att vi är en del av utvecklingen av det spännande Slakthusområdet. Vi är nu etablerade i tre kommuner i Stockholmsregionen och har ambitionen att fortsätta växa i lägen med bra utvecklingsmöjligheter och goda kommunikationer. Det är också glädjande att se att vårt tillväxtarbete ger tydliga effekter på det ekonomiska resultatet, kommenterar Siv Malmgren, vd John Mattson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige