Image
John Mattson förvärvar för 670 miljoner kronor vid Gullmarsplan.

Så vill John Mattson utveckla nya framtidsområdet

Bolag John Mattson slår till med en ny storaffär och köper för 670 miljoner i Stockholm. Vd:n Siv Malmgren berättar för Fastighetssverige om affären, styrkan i området utvecklingsområdet Söderstaden och om att avsluta med sin sejour på John Mattson med transaktionsrekord.


John Mattson förvärvar fastigheter vid Gullmarsplan för 670 miljoner kronor.

John Mattson förvärvar fastigheter vid Gullmarsplan

Transaktioner John Mattson har tecknat avtal om förvärv av tre fastigheter vid Gullmarsplan i centrala Stockholm. Bolaget äger sedan tidigare fastigheter i bland annat Slakthusområdet och Johanneshov och blir genom förvärvet en viktig del av utvecklingsområdet Söderstaden.


Siv Malmgren.

John Mattson ökar fastighetsvärde och förvaltningsresultat

Bolag John Mattson redovisar ett ökat förvaltningsresultat under tredje kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna uppgick till 101,7 miljoner kronor (78,1).


Siv Malmgren.

Så märker John Mattson av bostadssegmentets popularitet

Bolag Bostadsfastigheter är ett hett segment som bara vuxit i popularitet under pandemin, särskilt från internationella investerare. Så ser intresset ut för John Mattsons bestånd och så hanterar de propåer.


Siv Malmgren.

Ökade hyresintäkter för John Mattson

Bolag Hyresintäkterna ökade med 17 procent under första halvåret. Samtidigt fortsätter bolaget att växa i Stockholmsregionen.


Siv Malmgren.

John Mattson blir majoritetsägare i HEFAB och EFIB

Transaktioner John Mattson har ingått avtal om att förvärva ytterligare aktier i HEFAB Fastighets AB (HEFAB) och EFIB Aktiebolag (EFIB). Därmed kontrollerar John Mattson totalt 95 procent i HEFAB och 99 procent i EFIB.


Per Nilsson.

Ny vd för John Mattson klar

Karriär Per Nilsson har av styrelsen utsetts som ny vd för John Mattson. Han efterträder Siv Malmgren som går i pension. Per Nilsson har en bred fastighetskompetens med flera års erfarenhet av utveckling och förvaltning och kommer närmast från Klövern AB, Stockholm.


Siv Malmgren.

Efter miljardaffären – så vill John Mattson fortsätta växa

Bolag John Mattson fortsätter sin tillväxtresa – och kliver in som delägare i andra bolag. Vd:n Siv Malmgren berättar för Fastighetssverige om miljardaffären och intåget i HEFAB och EFIB, ambitionerna för bolagen, och hur man vill fortsätta växa i Stockholm.


Siv Malmgren.

John Mattson köper för 867 miljoner i Sollentuna

Transaktioner John Mattson har tecknat avtal med Sollentuna Stadshus AB om förvärv av 456 lägenheter samt kommersiella lokaler i Häggvik och Tureberg i Sollentuna kommun. John Mattson finns i Sollentuna sedan tidigare och förvärvet passar väl in i bolagets tillväxtstrategi och förvaltningsmodell.


Siv Malmgren.

John Mattson etablerat i fyra kommuner

Bolag På ett år har John Mattson via förvärv etablerat sig i ytterligare tre kommuner i Stockholmsregionen och finns nu, utöver Lidingö, även i Sollentuna, Stockholm och Nacka.


Siv Malmgren.

John Mattson premiärköper i Nacka

Transaktioner John Mattson har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Sicklaön 37:46 i Nacka. Förvärvet är John Mattsons första i Nacka kommun.


Siv Malmgren.

John Mattson når tillväxtmålen med råge

Bolag John Mattsons förvaltningsresultat per aktie ökade med 46 procent och substansvärdet per aktie med 16 procent.


Siv Malmgren.

John Mattson: Stark förbättring av förvaltningsresultatet

Bolag John Mattsons förvaltningsresultat per aktie ökade med 66 procent, vilket förklaras dels av ett förbättrat driftnetto genom nybyggnation och förvärv, dels av att perioden inte belastats med börsnoteringskostnader.


Siv Malmgren.

"Behövs inte fler utredningar utan fler beslut"

Bolag Sedan coronapandemin bröt ut har bostadsfastigheter, tillsammans med samhällsfastigheter, varit den tryggaste hamnen för fastighetsinvesteringar i Sverige. Under seminariet Fastighetskvinnan berättade John Mattsons vd Siv Malmgren om vilka åtgärder hon efterfrågar från politikens håll för en bättre fungerande bostadsmarknad och hur de olika upplåtelseformerna borde utvecklas för att bredda hyresrättens erbjudande.


Fastighetskvinnan
Sex börs-vd:ar som kommer till seminariet Fastighetskvinnan den 14 oktober: Annica Ånäs, Biljana Pehrsson, Eva Landén, Ulrika Hallengren, Siv Malmgren och Carola Lavén.

Fastighetskvinnan: Sex börs-vd:ar om coronaläget och framtiden

Fastighetskvinnan Seminariet Fastighetskvinnan hålls på Grand Hotel den 14 oktober – inspiration blandas med marknadsuppdateringar från branschens ledande personligheter.
Samtliga sex kvinnliga börs-vd:ar från fastighetsbranschen kommer att finnas på plats.
Fram till och med måndag kan du anmäla fyra personer från ditt företag och betala för tre.


Siv Malmgren.

John Mattson: Tillväxt utanför Lidingö

Bolag John Mattsons hyresintäkter ökar med elva procent under H1. Förvaltningsresultatet mer än fördubblas, bland annat för att förra året belastades av börsnoteringskostnader.


Siv Malmgren.

John Mattson förvärvar tomträtter i Slakthusområdet

Transaktioner John Mattson Fastighetsföretagen har tecknat avtal om att tillsammans med samarbetspartnern Laterre förvärva tre tomträtter i det expansiva Slakthusområdet i Stockholms stad. Tillträde sker under juli 2020.


Siv Malmgren, vd för John Mattson.

John Mattson: Kraftigt ökat förvaltningsresultat

Bolag John Mattson ökar förvaltningsresultat kraftigt, till följd av förbättrat driftnetto och av att jämförelsekvartalet belastades med noteringskostnader.


Siv Malmgren, vd för John Mattson.

Så ska John Mattson bygga på historiskt 2019

Bolag John Mattsons vd och CFO berättar om varför 2019 blev ett historiskt år för bolaget och hur man ska öka tillväxten ytterligare under 2020.


Siv Malmgren, vd för John Mattson.

John Mattson: Kraftigt ökat förvaltningsresultat

Bolag John Mattsons förvaltningsresultat för helåret uppgick till 64,9 miljoner kronor (23,7), motsvarande 1,93 kronor per aktie (0,74).