Image
Per Nilsson.

Så ska Per Nilsson öka tillväxten i John Mattson

Bolag Efter 15 år som vd för John Mattson har Siv Malmgren tackat för sig och måndagen den 10 januari tillträdde Per Nilsson i ledarrollen. Den före detta Klövern-profilen kommer nu arbeta hårt med att få till integrationen med de två miljardförvärven HEFAB och EFIB som gjordes 2021, och för Fastighetssverige berättar han att de blir färre transaktioner och mer förvaltning framöver.


Christina Hansson, Kristina Grahn-Persson och Kristina Arelis.

Kristina första kvinnonamn på topplistan i bolagsledningarna – så ser "fastighets-Kristinorna" på jämställdhetsarbetet

Sverige Det rör på sig i börsbolagens ledningsgrupper. I sin nysläppta rapport uppmärksammar Stiftelsen Allbright att ett kvinnonamn för första gången återfinns bland de tio vanligast i ledningsgrupperna: Kristina. Fastighetssverige valde därför att vända sig till de Kristinor som återfinns i de noterade fastighetsbolagens ledningsgrupper – Christina Hansson, John Mattson, Kristina Grahn-Persson, Diös, och Kristina Arelis, Platzer – för att diskutera hur de ser på jämställdhetsarbetet som bedrivs.


John Mattson förvärvar för 670 miljoner kronor vid Gullmarsplan.

Så vill John Mattson utveckla nya framtidsområdet

Bolag John Mattson slår till med en ny storaffär och köper för 670 miljoner i Stockholm. Vd:n Siv Malmgren berättar för Fastighetssverige om affären, styrkan i området utvecklingsområdet Söderstaden och om att avsluta med sin sejour på John Mattson med transaktionsrekord.


Nu ska planarbetet inledas för Slakthusområdets mest centrala etapp 2b. Här ska bland annat Atrium Ljungberg, Castellum och Klövern vara med och bygga 320 nya bostäder.

Här är planen för centralaste delen av Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg, Castellum och Klövern är några av de byggherrar som är med i processen att tillföra 320 nya bostäder till en central del av det framtida Slakthusområdet. Fastighetssverige berättar mer om omvandlingen av området.


Patrik Hall och hans Heimstaden slog till med inte bara kvartalets största transaktion utan den största någonsin i Norden i och med 92-miljardersköpet av Akelius bestånd i Tyskland, Danmark och Sverige. Även Rutger Arnhults Castellum var väldigt aktiva på transaktionsmarknaden under Q3.

Lista: Här är tredje kvartalets största affärer

Lista Heimstadens jätteaffär med Akelius på 92,5 miljarder kronor är överlägsen etta – men vilka andra transaktioner letar sig in på listan? Här har Fastighetssverige sammanställt de tio största transaktionerna på marknaden under årets tredje kvartal.


Maria Sidén.

Ekonomi- och finanschefen lämnar John Mattson

Bolag Efter sju år som ekonomi- och finanschef för fastighetsbolaget John Mattson har Maria Sidén meddelat att hon önskar lämna sitt uppdrag.


Patrik Emanuelssons Heba, Mikael Rånes Amasten, Jacob Karlssons K-Fastigheter och Rebecka Eidenerts Studentbostäder i Norden utvecklar alla lägenheter – men de har olika syn på investeringsstödet.

"Behöver gå mycket snabbare" – så använder börsbolagen investeringsstöden

Bygg/Arkitektur Investeringsstödet har utnyttjats för byggande av sammanlagt nästan 50 000 lägenheter, och nyligen föreslog regeringen extra anslag för 2021, då viljan att använda stödet har varit större än väntat. Fastighetssverige har kartlagt hur de börsnoterade bolagen använder stödet – vissa använder det inte alls, medan andra söker stöd för samtliga nybyggnadsprojekt.


Siv Malmgren.

Så märker John Mattson av bostadssegmentets popularitet

Bolag Bostadsfastigheter är ett hett segment som bara vuxit i popularitet under pandemin, särskilt från internationella investerare. Så ser intresset ut för John Mattsons bestånd och så hanterar de propåer.


Pensionsfond säljer hela innehavet i noterat miljardbolag

Bolag Första AP-fonden har sålt hela sitt innehav på 7,9 procent i det noterade fastighetsbolaget.


Siv Malmgren.

Ökade hyresintäkter för John Mattson

Bolag Hyresintäkterna ökade med 17 procent under första halvåret. Samtidigt fortsätter bolaget att växa i Stockholmsregionen.


Siv Malmgren.

John Mattson blir majoritetsägare i HEFAB och EFIB

Transaktioner John Mattson har ingått avtal om att förvärva ytterligare aktier i HEFAB Fastighets AB (HEFAB) och EFIB Aktiebolag (EFIB). Därmed kontrollerar John Mattson totalt 95 procent i HEFAB och 99 procent i EFIB.


Förändring av antal aktier och röster i John Mattson

Bolag Antalet aktier och röster i John Mattson Fastighetsföretagen AB har under juli månad förändrats till följd av att 1 047 277 nya aktier emitterades i en apportemission i juli.


Johan Ljungberg och Per Nilsson.

"En fantastisk person med relevant erfarenhet och härlig energi"

Bolag John Mattson gör ett skifte på vd-positionen. När Siv Malmgren lämnar för att gå i pension kliver Per Nilsson in och tar över. Styrelseordförande Johan Ljungberg ger sin bild av den nye vd:n, hur bolaget ska fortsätta framåt och om marknadsläget.


Per Nilsson.

Ny vd för John Mattson klar

Karriär Per Nilsson har av styrelsen utsetts som ny vd för John Mattson. Han efterträder Siv Malmgren som går i pension. Per Nilsson har en bred fastighetskompetens med flera års erfarenhet av utveckling och förvaltning och kommer närmast från Klövern AB, Stockholm.


Av Finansinspektionens insynsregister framgår det att fler branschtoppar handlat i de egna bolagen på sistone.

Flera bolagstoppar agerar i de noterade bostadsbolagen

Bolag Insynsaffärerna i de noterade bostadsbolagen duggar tätt. Fastighetssverige berättar mer.


Siv Malmgren.

John Mattson förvärvar bostadsprojekt i Upplands Väsby

Bostäder John Mattson har förvärvat och tillträtt bostadsprojektet Nouvelle på fastigheten Vilunda 18:1 i Upplands Väsby. Projektet är Stockholms första flerbostadshus för hållbar mobilitet och utan krav på privata parkeringsplatser.


Siv Malmgren.

Efter miljardaffären – så vill John Mattson fortsätta växa

Bolag John Mattson fortsätter sin tillväxtresa – och kliver in som delägare i andra bolag. Vd:n Siv Malmgren berättar för Fastighetssverige om miljardaffären och intåget i HEFAB och EFIB, ambitionerna för bolagen, och hur man vill fortsätta växa i Stockholm.


Stockholm.

John Mattson blir delägare i HEFAB och EFIB

Bolag John Mattson har ingått avtal om att förvärva cirka 32 procent av aktierna i HEFAB Fastighets AB (HEFAB) och cirka 24 procent av aktierna i EFIB Aktiebolag (EFIB).


Siv Malmgren.

John Mattson köper för 867 miljoner i Sollentuna

Transaktioner John Mattson har tecknat avtal med Sollentuna Stadshus AB om förvärv av 456 lägenheter samt kommersiella lokaler i Häggvik och Tureberg i Sollentuna kommun. John Mattson finns i Sollentuna sedan tidigare och förvärvet passar väl in i bolagets tillväxtstrategi och förvaltningsmodell.


Siv Malmgren.

John Mattson etablerat i fyra kommuner

Bolag På ett år har John Mattson via förvärv etablerat sig i ytterligare tre kommuner i Stockholmsregionen och finns nu, utöver Lidingö, även i Sollentuna, Stockholm och Nacka.