Image
Johan Skoglunds JM köper av Kungsleden.
Johan Skoglunds JM köper av Kungsleden. Bild: JM

JM köper av Kungsleden i Mölndal

Transaktioner JM förvärvar byggrätter från Kungsleden för utveckling av cirka 105 bostäder centralt i Mölndal söder om Göteborg. Affären uppgår till 96 miljoner kronor och tillträde och betalning sker under det fjärde kvartalet 2021.
Publicerad den 27 Oktober 2021
Annons
Image

Förvärvet utgör en del av fastigheten Stiernhielm 7, belägen centralt i Mölndal vid naturreservatet Safjällets fot och nära Göteborgs centrum. JM förvärvade 2013 den angränsande fastigheten Stiernhielm 6, som tillsammans med de nu förvärvade byggrätterna och den lagakraftvunna detaljplanen möjliggör utveckling av totalt 225 bostäder i flerbostadshus. Förvärvet kommer att redovisas inom affärssegment JM Bostad Riks under det fjärde kvartalet 2021.
– Vi ser fram emot att fortsätta delta i utvecklandet av Mölndals centrala delar. Genom förvärvet befäster vi JMs position som en av de största bostadsutvecklarna i Mölndals stad, säger Henrik Orrsjö, regionchef JM region väst.

– Vi är mycket glada över att fortsätta realisera värdet i den fina bostadsutvecklingspotential som vi har arbetat med att ta fram under många år i Kungsleden. För närvarande har vi drygt 275 000 kvadratmeter bostadsbyggrätter och drygt 600 000 kvadratmeter kommersiella byggrätter under utveckling i våra prioriterade marknader Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås, säger Ylva Sarby Westman, vice vd och CFO på Kungsleden.

Den första etappen i projektet är beräknad att produktionsstartas under 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggeneralen: "Wanngård (S) kallar mig blåslampa"

Karriär Stockholm nya Byggeneral ska hålla byggtakten uppe trots den vinglande ekonomin. Oscar Lavelid är personen som fått uppdraget att från årsskiftet styra och samordna stadsutvecklingen i Stockholm. Han berättar om både ansvaret och vilken stadsdel som har den mest spännande utvecklingen att vänta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige