Image

JM har de nöjdaste bostadsköparna

Event JM har för sjätte året i rad Sveriges nöjdaste bostadsköpare. Det enskilda projekt som hade högst kundnöjdhet under 2014 skapades av Veidekke Bostad.
Publicerad den 19 Februari 2015

Prognoscentrets årliga branschmätning visar att JM, med ett NKI-värde (kundnöjdhet) på 78, har landets nöjdaste bostadsköpare. Det är sjätte året i rad som JM toppar listan och resultatet är en enhet högre än förra året.

– Det är fantastiskt roligt att vi återigen lyckas visa att vi är bäst i branschen. Ett stort tack till våra kunder och det fortsatt fina förtroende de visar oss. Jag vill också rikta ett särskilt tack till alla våra medarbetare som varje dag jobbar för att våra bostäder ständigt ska utvecklas och bli ännu lite bättre, säger Johan Skoglund, vd på JM.

Tre aktörer delar på andraplatsen - Besqab, HSB Projektpartner och NCC. Även dessa tre företag har mycket nöjda kunder, med ett NKI-värde på 76.

Snittet för bolagen som deltar i mätningen är 73.

Det enskilda bostadsprojekt som har de nöjdaste köparna heter Östberget Stadsvy i Uddevalla. Projektet är uppfört av Veidekke och har uppnått ett mycket högt NKI-värde på 87.

- Att den personliga servicen får de högsta betygen av kunderna gläder oss lite extra. Till exempel lärde sig platschefen tidigt namnen på alla köpare. Dialogen mellan alla i projektet och våra kunder har fungerat på bästa sätt och vi har lyckats med vårt mål att förverkliga bostadsdrömmar, säger Kent Haglund projektledare på Veidekke Bostad.

Undersökningen har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på drygt 7 000 svar från bostadsköpare. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från till exempel Svenskt Kvalitetsindex.

De tio enskilda projekten med högst NKI-resultat:

1. Östberget Stadsvyn, Veidekke. NKI: 87
2. Lillsjöparken, Seniorgården (JM). NKI: 85
Östermalm 6, JM. NKI: 85
Tingvallahöjden 2, Peab. NKI: 85
5. Tullingedal, NCC. NKI: 84
Tyresö Strandtorg 55+, Seniorgården. (JM) NKI: 84
Tullmästaren, JM. NKI: 84
Brf Alfa, HSB Projektpartner. NKI: 84
Kastellet II, etapp 2, JM. NKI: 84
Skogsrået, BoKlok. NKI: 84

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige