Image
Nya ledningscentralen blir miljöcertifierad.
Nya ledningscentralen blir miljöcertifierad. Bild: Hållén arkitekter

Intea och NIB samarbetar i två nybyggen

Bygg/Arkitektur Intea Fastigheter AB och Nordiska Investeringsbanken har tecknat ett 14-årigt grönt lån om 410 miljoner kronor. Lånet ska användas för att finansiera uppförandet av landets första och unika samhällsgemensamma ledningscentral i Örebro samt den nya träbyggnaden som byggs på Campusområdet i Östersund.
Publicerad den 20 Mars 2023

Den nya samhällsgemensamma ledningscentralen kommer att nyttjas av flera myndigheter och ha en uthyrningsbar area om 12 300 kvadratmeter. Träbyggnaden kommer huvudsakligen att inrymma moderna och verksamhetsanpassade lokaler för Skatteverket, med en uthyrningsbar area uppgående till 6 750 kvadratmeter.

– Projekten uppfyller vårt mandat för både produktivitet och miljövinster. Nybyggnationerna ger inte bara grönare arbetsplatser för de svenska myndigheterna, utan rymmer också effektivare och bättre offentliga tjänster, säger André Küüsvek, vd för NIB.

– Intea färdigställer många projekt under 2023 och 2024, där hållbarhet och effektivitet är genomgående teman. Vi uppskattar samarbetet med NIB och ser fram emot kommande möjligheter, säger Emil Jansbo, CFO på Intea.

Färdigställande för båda byggnaderna beräknas till fjärde kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige