Image
Infranord bygger bangård åt LKAB i Kiruna.
Infranord bygger bangård åt LKAB i Kiruna. Bild: Infranord

Infranord bygger ny bangård i Kiruna åt LKAB

Bygg/Arkitektur Infranord har fått i uppdrag av LKAB att bygga en ny bangård i anslutning till nuvarande Sjöbangården i Kiruna.
Publicerad den 17 April 2023

Sjöbangården påverkas av brytningen i Kirunagruvan och därför har LKAB beslutat att bygga en helt ny bangård väster om den befintliga. Arbetet kommer omfatta nya sliprar, ny räls och kontaktledning samt ett nytt ställverk.

– Vi ser fram emot att bygga en helt ny bangård som blir en viktig del av järnvägsinfrastrukturen i Kiruna och för Malmbanan, säger Johan Andersson, regionchef Nord på Infranord.

Det har sedan 2020 pågått mark- och utfyllnadsarbeten i området för att förbereda för bygget av den nya Sjöbangården som planeras stå klar under 2025. Fram till dess att bangården tas i drift kommer de befintliga anläggningarna i området att vara i full produktion.

Anbudssumman uppgår till 134 MSEK.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige