Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

Ilija Batljan Invest vill ändra villkoren för sina gröna obligationer

Ekonomi/Finansiering Investmentbolaget Ilija Batljan Invest, som ägs av tidigare SBB-vd:n Ilija Batljan, vill genom ett skriftligt förfarande få obligationsinnehavare att ge samtycke till vissa ändringar av villkoren för bolagets seniora icke-säkerställda gröna obligationer.
Publicerad den 27 Februari 2024

Totalt finns det åtta förslag, däribland ett förbud för bolaget att göra så kallade tap issues och att obligationernas löptid förlängs fram till och med den 20 januari 2026. Man vill också ändra räntekonstruktionen från rörlig ränta till kapitaliserad ränta, samt införa möjlighet för bolaget att kunna göra frivilliga amorteringar på obligationerna.

Obligationsinnehavare som representerar cirka 38 procent av det justerade nominella beloppet av obligationerna uppges ha åtagit sig att rösta för förslaget.

Bolaget förväntas offentliggöra resultatet av det skriftliga förfarandet senast den 15 mars 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige