Image

Ilija Batljan får sparken från Rikshem

Bolag Styrelsen för Rikshem har beslutat att skilja Ilija Batljan från sin tjänst som vice vd på Rikshem. Bakgrunden är att Ilija Batljan, enligt Rikshem, initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen.
Publicerad den 9 December 2015
Ilija Batljan. Bild: Rikshem
Ilija Batljan.

Rikshems styrelse uppger att de under de senaste dagarna fått kännedom om Ilija Batljans egna fastighetsaffärer. Dessutom menar de att han har tecknat ett bostadshyreskontrakt med annan part utan att inhämta styrelsens synpunkter. Baserat på detta menar styrelsen att de inte längre har förtroende för Ilija Batljan som vice vd och anser att han brustit i sitt omdöme.

Rikshem menar att deras medarbetare inte ska bedriva annan verksamhet utan att informera om saken och få skriftligt godkännande.

– För oss i styrelsen är det självklart att vice vd inte kan bedriva fastighetsaffärer i privat regi och det är därför vårt förtroende för honom är förbrukat. Styrelsen tycker att detta är mycket tråkigt då Ilija Batljan gjort berömvärda insatser och varit mycket viktig för företagets framväxt, säger Mats Mared, styrelseordförande för Rikshem.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De har branschens mest värdefulla fastighetsbestånd

Lista Fastighetssverige har kartlagt de noterade bolagens totala fastighetsvärde i jakt på branschens mest värdefulla bestånd. Här är en uppdaterad lista efter första kvartalet 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige