Image

Ilija Batljan startar eget fastighetsbolag

Bolag Ilija Batljan slipper i stort sett från all kritik i KPMG:s granskning. Nu satsar han på sitt eget fastighetsbolag.
Publicerad den 22 Februari 2016
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

I början av december meddelade Rikshem att styrelsen inte längre hade förtroende för sin vice vd Ilija Batljan.

Detta efter att han ”initierat större fastighetsaffärer i eget bolag utan att informera styrelsen” och att han ”tecknat bostadshyreskontrakt med annan part utan att inhämta styrelsens synpunkter”.

I granskningsrapporten står, angående hyreskontraktet att ”det hade varit lämpligt att informera styrelsen före ingående av hyresavtal, men vi kan inte utifrån Rikshems formaliserade riktlinjer och anställningsavtal se att vice vd behöver ett skriftligt godkännande”.

Angående fastighetsaffären står att Batljan efter att ha lämnat ett indikativt bud på en kommersiell fastighet, bett styrelsen om godkännande att förvärva fastigheten.

Krüger konstaterar att Batljan borde ha erhållit styrelsens ställningstagande innan han lämnade budet.

Förvärvet genomfördes för övrigt aldrig.

Ilija Batljan skriver i en sms-kommentar till Fastighetssverige att han utredningsresultatet var väntat.

”Vi har alltid haft ägarnas och hyresgästernas bästa för ögonen när vi byggt upp bolaget. Naturligtvis är det tråkigt att lämna Rikshem som jag varit med och byggt upp från start”, skriver Batljan.

”Jag fortsätter i fastighetsbranschen i ett eget fastighetsbolag. Före sommaren kommer jag att ha ett betydande fastighetsvärde i bolaget. Fastighetsbranschen är fascinerande och betydelsefull för ett lands utveckling, där jag vill vara med och bidra.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY