Image
Ikano Bostad utvecklar 63 hyresrätter i Rågsved.
Ikano Bostad utvecklar 63 hyresrätter i Rågsved. Bild: Brunnberg och Forshed

Ikano Bostad utvecklar hyresrätter i Rågsved

Bygg/Arkitektur Ikano Bostad har ägt och förvaltat hyresrätter i Rågsved i södra Stockholm sedan 2005. Nu fortsätter Ikano Bostad sin satsning och planerar att bygga 63 hyresrätter i området. Hyresrätterna är en del av Stockholms stads utveckling av Rågsved och i veckan startade samrådet för detaljplanen.
Publicerad den 8 December 2022

– Det är väldigt roligt att det nu är dags att presentera vårt fina förslag för allmänheten. Vi ser framemot att bygga fler bostäder och göra det möjlig för fler att upptäcka och flytta till Rågsved, säger Mikael Berg, fastighetsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Ikano Bostads 63 hyresrätter är en del av Stockholms stads planer att öka variationen av bostäder i området genom att bygga cirka 430 bostäder. Det kommer att bli både bostadsrätter och hyresrätter. Utöver att bygga nya bostäder kommer det bli olika typer av verksamheter i husens bottenvåningar och en utbyggnation av områdets förskola. Fokus ligger också på att stärka tryggheten och trivseln i området och utveckla parken Rågdalen med aktiviteter och mötesplatser för olika åldrar.

Ikano Bostad har sedan tidigare cirka 1 700 hyresrätter i Hagsätra och Rågsved och har ett stort socialt engagemang i området. Här startades till exempel Ikano Akademin som sedan 2014 gett över 90 unga vuxna verktygen att ta steget ut i arbetslivet.
– Vi har funnits i Rågsved i snart 20 år och planerar att vara kvar här minst lika länge till. Vi gjorde vårt första förvärv 2005 och efterhand som bostäderna blir klara kommer vi att fortsätta att långsiktigt äga och förvalta dem som en del av vårt bestånd i Hagsätra och Rågsved, säger Mikael Berg.

Detaljplanen är en del av Stockholms stads större satsning Fokus Hagsätra Rågsved. Idag startar samrådet för utvecklingen av området längs Bjursätragatan som kommer att pågå mellan den 6 december fram till den 3 februari nästa år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige