Image
Titanias vd Einar Janson. På bilden syns bolagets 246 egenutvecklade hyresrätter på Albyberget.

Titania köper detaljplanerad mark i Rågsved

Bygg/Arkitektur Titania har förvärvat detaljplanelagd mark för drygt 200 bostäder invid Rågsved Centrum i Stockholm. Marken ligger cirka 300 meter från Rågsveds T-banestation. Byggnationen beräknas starta under 2023. Köpeskillingen uppgår till drygt 82 miljoner kronor.


Ikano Bostad utvecklar 63 hyresrätter i Rågsved.

Ikano Bostad utvecklar hyresrätter i Rågsved

Bygg/Arkitektur Ikano Bostad har ägt och förvaltat hyresrätter i Rågsved i södra Stockholm sedan 2005. Nu fortsätter Ikano Bostad sin satsning och planerar att bygga 63 hyresrätter i området. Hyresrätterna är en del av Stockholms stads utveckling av Rågsved och i veckan startade samrådet för detaljplanen.


K2A och Granitor föreslås få markanvisningar för totalt 250 nya bostäder i Rågsved.

K2A och Granitor nära nya markanvisningar

Bygg/Arkitektur Duon ska tillsammans bygga 250 bostäder i Söderort. Fastighetssverige berättar mer.


Sveafastigheter har sedan tidigare en markanvisning för byggandet av 130 bostäder vid Hagsätra centrum, ett uppdrag som är en del av jätteprojektet Fokus Hagsätra Rågsved.

De föreslås överta Peab-uppdrag i storprojektet

Bygg/Arkitektur I början av mars valde Peab att återlämna en markanvisning för bostadsbyggande i en del av det omfattande utvecklingsprojektet för Hagsätra och Rågsved i södra Stockholm. Nu förslår exploateringskontoret att en ny byggherre övertar markanvisningen. Fastighetssverige berättar mer.


Markanvisningstävling om miljöspetsområden i Stockholm

Bygg/Arkitektur Området Snösätra i Rågsved är först ut bland Stockholms stads miljöspetsområden. Nu genomför staden en markanvisningstävling för området, där hållbarhetskrav går före pris.