Image

Hyr 3 000 kvadratmeter i nytt Castellum-projekt i Uppsala

Uthyrning Konsultföretaget Bjerking har tecknat ett grönt hyresavtal om 3 000 kvadratmeter med Castellum i det nya projektet Kungspassagen i Uppsala.
Publicerad den 7 Juli 2016
Castellum bygger Kungspassagen, omfattande 8000 kvadratmeter. Bild: Castellum
Castellum bygger Kungspassagen, omfattande 8000 kvadratmeter.

Hyresavtalet avser de två översta våningsplanen i det sex våningar höga kontorshuset samt delar av plan fyra. Utöver det har Bjerking en option på ytterligare 400 kvadratmeter kontorsyta på plan fyra och dessutom tillkommer utrymmen för omklädningsrum, geotekniskt laboratorium, förråd samt parkeringsplatser.

- Bjerking har vuxit från 260 till 340 medarbetare de senaste två åren och målet är att fortsätta växa. För att klara det behöver vi dels större kontorsytor men också ett attraktivt läge för att attrahera såväl nya som nuvarande medarbetare. Kungspassagen har allt vi kan önska oss i form av bra pendlarläge samt närhet till restauranger, service och shopping, säger Anders Wärefors, vd på Bjerking.

Kungspassagen uppförs av Castellum och kontorshuset kommer att ligga centralt i Uppsala, mellan resecentrum och gågatan. Det är 8 000 kvadratmeter som ska byggas till på Castellums fastighet vid Kungsgatan.

– Läget på Kungspassagen är idealiskt. Närheten till resecentrum är viktig för många som inte vill vara för låsta till bilen och här har man nära till allt. När det gäller huset i sig arbetar vi på detaljnivå för att kunna erbjuda de modernaste och bästa kontorsytorna på marknaden, säger Theresa Söderlund, affärsutvecklare på Castellum.

Det nya kontorshuset kommer att byggas enligt Miljöbyggnad Guld eller motsvarande. Det kommer att ha solceller, grön el samt koldioxidneutral fjärrvärme. För att uppmuntra till att ta cykel till och från jobbet, eller ta en löprunda på lunchen, kommer det att finnas tillgång till omklädningsrum med dusch. Det planeras även för en gemensam takterrass. Den planerade tillbyggnaden beräknas stå klar år 2018.

FAKTA/ Bjerking
Bjerking AB är Sveriges äldsta medarbetarägda konsultföretag och har 340 anställda i Uppsala, Stockholm och Enköping. Bjerking erbjuder kvalificerade och hållbara lösningar inom hus-, installations- och anläggningssektorn samt inom processteknik.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige