Image

Castellum hyr ut 2 000 kvadratmeter på Lindholmen

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal med Benchnode Technology AB avseende en kontorslokal om 2 000 kvadratmeter i kontorsfastigheten Blenda som är under uppförande mitt i den dynamiska miljön på Lindholmen i Göteborg.
Publicerad den 15 September 2016
Annons
Image
Blenda. Bild: Castellum
Blenda.

Benchnode Technology är leverantörer till fordonsindustrin och har i dag kontor i Trollhättan. De utökar nu verksamheten med ett nytt kontor i Göteborg.

– Vi är mycket glada att få möjligheten att flytta in i en miljöcertifierad fastighet mitt i fordonsklustret på Lindholmen. Att arbeta med utveckling av testmiljöer för Elfordon i den miljön stämmer precis med vad vi vill förmedla till våra kunder och anställda, säger Mattias Fredriksson, vd för Benchnode Technology AB.

– Det är glädjande att Benchnode Technology väljer Blenda när de skall etablera sig i Göteborg. Vi hälsar dem varmt välkomna som hyresgäster till Castellum. I och med detta avtal är 80 procent av ytorna uthyrda i Blenda men det finns plats för ytterligare några hyresgäster, säger Cecilia Fasth, vd för Region Väst i Castellum.

Blenda har en uthyrningsbar yta om cirka 9 100 kvadratmeter som fördelas på sex våningar och är klar för inflyttning i januari 2017. Castellum har sedan tidigare tecknat hyresavtal med Sigma Civil AB, Tata Technologies Europe, Mindmancer AB, Mecenat AB, Pay Solutions Sweden AB, Inceptive AB, Getinge AB, Aliaro AB och Schaeffler Sverige AB. Blenda kommer att miljöcertifieras enligt Breeam med ambitionen att nå nivå Excellent.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY