Image
STF Göteborg city öppnade i Perukmakaren i fredags.
STF Göteborg city öppnade i Perukmakaren i fredags. Bild: Vasakronan/White

Hotell- och vandrarhem öppnar i Vasakronans Perukmakaren

Göteborg I fredags öppnades STF Göteborg City, i den Vasakronan-ägda fastigheten Perukmakaren mitt i centrala Göteborg.
Publicerad den 31 Mars 2014
Kristina Pettersson Post. Bild: Vasakronan
Kristina Pettersson Post.

Det är Svenska Turistföreningens (STF) nya hotell och vandrarhem som öppnar i kvarteret bredvid NK, endast tre minuter från Centralstationen. 102 moderna rum med många smarta lösningar, dusch och wc samt snabbt trådlöst internet. Hjärtat i huset är lobbyn med sköna fåtöljer, en brinnande lägereld och en mysig deli för både nattgästen och Göteborgaren.

De 102 rummen består av dubbelrum, familjerum och tre sviter, alla med dusch och wc. Lobbyn är en öppen yta med en restaurang/butik med svenska smaker, där man ska kunna äta och ta ett sig glas vin. Det finns även ett gästkök för de gäster som vill ta med egen mat och ett klotterplank med personliga tips om allt vad staden har att erbjuda.

- Den satsning som STF gör i Perukmakaren är unik och passar verkligen som handen i handsken med vår egen satsning på fastigheten och i området. Ett modernt och prisvärt cityhotell i absolut toppläge är precis vad eventstaden Göteborg behöver, säger Kristina Pettersson Post, regionchef.

Utmaningen är att ge gästerna en designupplevelse som visar en ny sida av STF. Arkitekturen som är skapad av White arkitekter är inspirerad av naturen, vandringstraditionen och STF:s historia. Varje våningsplan representerar en del av Sverige i både möbler, fototapeter och ljud. Gästen får själv välja om den skall bo i södra, mellersta eller norra Sverige. I de flesta av rummen finns det smarta nerfällbara sängar om man vill sova fler i samma rum och en speciallampa med många eluttag så att alla kan ladda samtidigt. I trappan kan man följa STFs 129 åriga historia med bilder och citat från STFs årsböcker och publikationer. Lobbyn är en hyllning till Göteborg med fina fotegenlyktor, klippor, lokal mat och hyllor byggda av backar från Partihallarna i Göteborg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige