Image

Så här blir STF:s nya hotell/vandrarhem

Bygg/Arkitektur I mars öppnar Svenska Turistföreningen ett unikt hotell och vandrarhem-koncept i Vasakronans fastighet Perukmakaren i Göteborg. Nu har arkitekten White släppt bilder på interiören.
Publicerad den 11 Oktober 2013

– Utmaningen var att skapa Göteborgs mest kompakta hotell och ge gästerna en designupplevelse som visar en ny sida av STF. Arkitekturen är inspirerad av naturen, vandringstraditionen och STF:s historia. Trapphuset och korridorerna fungerar som vandringsleder. För att gästerna lätt ska hitta har varje våning ett grafiskt bildspråk som refererar till Sverige, från norr till söder, säger Susanne Wessely Gromark, ansvarig inredningsarkitekt på White.

De 102 rummen kommer bestå av dubbelrum, familjerum och tre sviter, alla med dusch och wc. Lobbyn är en öppen yta med en restaurang/butik med svenska smaker, där man ska kunna äta och ta ett sig glas vin. Det kommer även finnas ett gästkök för de gäster som vill ta med egen mat och ett klotterplank med personliga tips om allt vad staden har att erbjuda.

– Det är fantastiskt roligt att etablera ett hotell och vandrarhem under Svenska Turistföreningens flagg för storstadens upptäckare. Vi vill att STF Göteborg City skall vara ett upplevelsenära boende till ett vettigt pris och bli en mötesplats för såväl turisten som för Göteborgarna. Själv älskar jag idén med en lägereld i lobbyn, vad är mer inbjudande till samtal en att sitta tillsammans runt en eld, säger Fredrik Kihlberg, platschef på STF Göteborg.

I Göteborg finns redan ett brett utbud av hotell som erbjuder sina gäster en väldigt hög standard. Genom smarta rumslösningar blir detta ett både bekvämt och prisvärt alternativ. Det nya hotellet och vandrarhemmet fyller ett segment som inte finns på Göteborgs marknad idag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige