Image

Hotell och nya bostäder lyfter Landskrona

Bygg/Arkitektur I höst invigs det nya fyrstjärniga Hotell Öresund och två flerfamiljshus centralt framför kyrkan och stadshuset i Landskrona. – Här låg tidigare den gamla färjeterminalen men de senaste åren har marken stått oanvänd. Så det här blir ett lyft för hela staden, säger Christer Harrysson på Forsen.
Publicerad den 8 Februari 2018
Vy från Badhusgatan. Bild: Jais Arkitekter
Vy från Badhusgatan.

Läget på Stadskajen i Landskrona är ett av de bästa i staden. Och nu har fastighetsägaren Paulssons Fastigheter gett Peab i uppdrag att bygga två femvåningshus med 44 bostadsrätter samt hotell med 124 rum - allt med utsikt över sundet.

– Hotell Öresund har länge sökt bättre lokaler. Och det blir nu verklighet i form av ett fyrstjärnigt hotell med spa-anläggning, restaurang och konferensmöjlighet för 250 personer. Både hotellet och bostäderna får dessutom ett underjordiskt garage, säger Christer Harrysson, som har fått uppdraget som kontrollansvarig enligt plan- och bygglagen.

– Jag verifierar att det sker en egenkontroll och att entreprenörerna uppfyller lagar och förordningar - att de tar emot rätt produkter, monterar dem rätt etc. Jag kontrollerar även att projektörerna som ritar utför egenkontroll och att de följer Boverkets byggregler för fukt, väder och vind.

– Vi har jobbat med Forsen tidigare och varit mycket nöjda så vi ville ha dem även i det här projektet, säger Peter Billquist, vd för Paulssons Fastigheter.

Byggnadstekniskt är det en utmaning dels att bygga precis vid kajkanten, dels att få de nya husen att passa in estetiskt mellan kommunens stadshus och den pampiga kyrkan från 1700-talet.

– Resultatet blir något som verkligen har saknats i Landskrona - ett centralt hotell precis vid vattnet och ett fantastiskt spa. Vi vill vara med och bidra till stadsutvecklingen i Landskrona och det här är ett stort och viktigt steg, säger Peter Billquist.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY