Image

Hon säljer Sverige på Mapic

Handel Anna Hammarberg är ansvarig för retailetableringar på Business Sweden. Hennes jobb på Mapic är att marknadsföra Sverige och att underlätta för de stora internationella kedjorna och märkena att etablera sig här. - Intresset för Sverige är stort, det är en stor skillnad jämfört med för bara ett par år sedan, säger hon.
Publicerad den 14 November 2013
Anna Hammarberg. Bild: Eddie Ekberg
Anna Hammarberg.

Business Sweden är en sammanslagning av Exportrådet och myndigheten Invest Sweden som lanserades i januari i år. Anna Hammarberg jobbade tidigare på Invest Sweden under nio år och nu är hon ansvarig för retailetableringar på Business Sweden.

Hon är på Mapic för tredje gången och märker tydligt skillnaden på hur Sverige tas emot.
- Sverige är hett, många är intresserade av Sverige och Skandinavien, inte minst eftersom vi kan visa på en stark köpkraft och en stabil ekonomi i ett skakigt Europa, säger hon.

Anna Hammarberg träffar både stora och små kedjor och märken på sina många Mapic-möten. Och hon har självklart en önskelista på vilka etableringar hon helst skulle vilja se i Sverige.
- Jag träffar många intressanta företag här på Mapic. Några jag gärna skulle se i Sverige är till exempel Gap, Victoria´s Secret och Uniqlo.

Uniqlo är en japansk kedja med cirka 1 000 butiker i Asien, USA och även i Europa. Men man finns alltså inte i Sverige – ännu.
- Men min förhoppning är att de ska etablera sig i Sverige på ett par års sikt, säger Anna Hammarberg.

Utmaningar för företagen som Hammarberg ser det är att hitta rätt flagshiplägen i Stockholm samt att många vill etablera sig genom en svensk parter. Men konkreta intressen finns och etableringar kommer att ske inom de närmaste åren.
- Det är positivt att fastighetsägarna har många nya utvecklingsprojekt på gång som genererar nya lägen i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Anna Hammarberg.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige