Image
Fredrik Holmström är på väg att köpa ut Magnolia från börsen.
Fredrik Holmström är på väg att köpa ut Magnolia från börsen. Bild: Holmströmgruppen.

Holmström och Areim har 97,55 procent i Magnolia

Bolag F Holmström Holding 6 AB har nått 97,55 procent av aktierna i Magnolia och förlänger acceptperioden.
Publicerad den 20 Augusti 2021

F Holmström Holding 6 AB, ägt av Holmströmgruppen och fonder eller entiteter förvaltade och rådgivna av Areim AB, la i juni sitt bud om 76 kronor per aktie i Magnolia Bostad.

Vid slutet av acceptperioden den 18 augusti 2021 hade erbjudandet accepterats av aktieägare som representerar 15 575 454 aktier, motsvarande 41,18 procent av aktierna och rösterna i Magnolia Bostad. FHH kontrollerar själv 21 321 837 aktier, motsvarande 56,37 procent och eftersom erbjudandet har accepterats av 41,18 procent innehar nu FHH över 90 procent av aktierna.

Eftersom erbjudandet accepterats i sådan utsträckning att FHH nu innehar mer än 90 procent av aktierna i Magnolia Bostad, är alla villkor för erbjudandets fullföljande uppfyllda. Således förklaras erbjudandet ovillkorat i alla avseenden och FHH kommer att fullfölja förvärvet av de aktier som har lämnats in i erbjudandet. Redovisning av likvid för de aktier som har lämnats in i erbjudandet till och med den 18 augusti 2021 kommer att påbörjas den 25 augusti 2021.

FHH har påkallat tvångsinlösen avseende resterande aktier i Magnolia Bostad samt föreslagit att Magnolia Bostads styrelse ansöker om avnotering av Magnolia Bostads aktier från Nasdaq Stockholm.

Erbjudandet har accepterats i sådan utsträckning att FHH innehar mer än 90 procent av aktierna i Magnolia Bostad och har vidare förklarat erbjudandet ovillkorat i alla avseenden och att förvärvet av de aktier som har lämnats in i erbjudandet kommer att fullföljas.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige