Image

Höjda hyror för Victoria Park i Eskilstuna

Bolag Victoria Park och Hyresgästföreningen har enats om nya hyror från och med 1 juli för hyresgäster i bolagets lägenheter i Eskilstuna. För 2 000 lägenheter, som varit föremål för en så kallad bruksvärdering, har hyran justerats annorlunda i förhållande till de lägenheter som enbart fått en sedvanlig årlig justering. Den totala justeringen innebär, när den nått fullt genomslag, en positiv årlig resultateffekt för Victoria Park-koncernen på 8,7 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Juni 2017
Per Ekelund. Bild: Victoria Park
Per Ekelund.

- För de 2 000 lägenheterna har det handlat om en förhandling i syfte att hitta rätt hyresnivå för den standard och förvaltningskvalitet som hyresgästerna får. I dessa lägenheter kommer hyran att justeras för att motsvara hyran i likvärdiga lägenheter i Eskilstuna, vilket resulterat i att några lägenheter får oförändrad hyra, andra får en mindre höjning och resterande delen får en något större justering, säger Per Ekelund, Fastighetschef för Victoria Park.

Victoria Park äger fastigheter i centrum, Stenby, Skiftinge, Råbergstorp, Fröslunda och Myrtorp. Det är i de fyra sistnämnda stadsdelarna som bruksvärderingen gällt. Hyresgästerna i dessa stadsdelar kommer få den nya hyran infasad under en längre tid med maximalt 200 kronor per månad i justering. Hela processen kommer att ta flera år men de allra flesta lägenheterna har sin nya hyresnivå inom tre år. I resterande lägenheter, omkring 1 000 stycken kommer hyresnivån att justeras med 1,13 procent, motsvarande drygt 60 kronor per månad för en normal trerumslägenhet. I några lägenheter lämnas hyran oförändrad och i några fall blir justeringen lägre än 1,13 procent.

- Vi har hela tiden fokuserat på att hyresgästerna ska ha en hyresnivå som är rättvisande i förhållande till vad de får ut av sitt boende gällande standard och förvaltningskvalitet, säger Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen.
Victoria Park satsar hårt på Eskilstuna och investerar flera hundra miljoner kronor bara under 2017 för att öka stadsdelarnas och lägenheternas attraktivitet. Investeringarna sker efter dialog med hyresgästerna.

- Vi respekterar och förstår den process som tillsammans med Hyresgästföreningen lett fram till resultatet och vi kommer att fortsätta att utveckla vårt bestånd, säger Per Ekelund, Fastighetschef för Victoria Park.

Uppgörelsen innebär att det årliga hyresvärdet efter fullt genomförande ökar med totalt 8,7 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige