Image

Strandade hyresförhandlingar mellan Krylbostäder och Hyresgästföreningen

Bostäder Det var den 26 juni som Krylbostäder, tidigare Nya Byn AB, begärde förhandling om hyrorna för cirka 700 lägenheter i Krylbo.
Publicerad den 4 Augusti 2017

Förhandlingen följer på att Krylbostäder och Hyresgästföreningen fört informella diskussioner om en uppgörelse kring såväl hyror som satsningar på underhåll och förvaltningskvalitet i företagets fastigheter, diskussioner som enligt Hyresgästföreningen inte har lett till något resultat.

Efter att parterna fört förhandling om hyrorna under juli månad meddelade Krylbostäder Hyresgästföreningen den 1 augusti att man anser att förutsättningar att nå en uppgörelse saknas och att företaget därför väljer att frånträda förhandlingen.

Orsaken till att parterna inte kunnat nå en uppgörelse i förhandlingen är enligt Hyresgästföreningen att de ställt krav på Krylbostäder att medverka till framtagande av underlag i linje med vad som normalt ska ligga till grund för en dylik hyresförhandling. Krylbostäder har dock enligt Hyresgästföreningen nekat till att medverka till framtagandet av ett sådant underlag med hänvisning till de tidigare förda informella diskussionerna mellan parterna.

– För oss är det orimligt att tänka sig en uppgörelse som innebär hyreshöjning i Krylbo så länge förhandlingen inte bedrivs på grundval av ordentliga underlag och så länge en uppgörelse inte kan villkoras av konkreta satsningar på underhåll och förvaltningskvalitet, säger Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Fastigheten som är lättast att sälja är..."

Ekonomi/Finansiering Från nettoköpare till nettosäljare. Andra halvan av 2022 ändrade spelplanen, men transaktionerna fortsätter berättar Henrik Roderhult, regionchef, Värdering och Strategisk Analys på Newsec. Det som väntar är en marknad där avkastningskraven stiger. Han avslöjar också vilken slags fastighet som kommer bli lättast att sälja framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige