Image

Strandade hyresförhandlingar mellan Krylbostäder och Hyresgästföreningen

Bostäder Det var den 26 juni som Krylbostäder, tidigare Nya Byn AB, begärde förhandling om hyrorna för cirka 700 lägenheter i Krylbo.
Publicerad den 4 Augusti 2017

Förhandlingen följer på att Krylbostäder och Hyresgästföreningen fört informella diskussioner om en uppgörelse kring såväl hyror som satsningar på underhåll och förvaltningskvalitet i företagets fastigheter, diskussioner som enligt Hyresgästföreningen inte har lett till något resultat.

Efter att parterna fört förhandling om hyrorna under juli månad meddelade Krylbostäder Hyresgästföreningen den 1 augusti att man anser att förutsättningar att nå en uppgörelse saknas och att företaget därför väljer att frånträda förhandlingen.

Orsaken till att parterna inte kunnat nå en uppgörelse i förhandlingen är enligt Hyresgästföreningen att de ställt krav på Krylbostäder att medverka till framtagande av underlag i linje med vad som normalt ska ligga till grund för en dylik hyresförhandling. Krylbostäder har dock enligt Hyresgästföreningen nekat till att medverka till framtagandet av ett sådant underlag med hänvisning till de tidigare förda informella diskussionerna mellan parterna.

– För oss är det orimligt att tänka sig en uppgörelse som innebär hyreshöjning i Krylbo så länge förhandlingen inte bedrivs på grundval av ordentliga underlag och så länge en uppgörelse inte kan villkoras av konkreta satsningar på underhåll och förvaltningskvalitet, säger Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige