Image

Higab byggstartar i Alelyckan

Bygg/Arkitektur Nu startar Higab arbetet med att bygga nya kontor, verkstäder och lager åt Kretslopp och vatten i Alelyckan, Göteborg, för att samlokalisera förvaltningens verksamhet.
Publicerad den 31 Januari 2017
Kretslopp och vattens nya kontor. Bild: Higab
Kretslopp och vattens nya kontor.

2013 tog Göteborgs stad beslutet att ge Higab i uppdrag att bygga en ny anläggning för Kretslopp och vatten i Alelyckan. Byggnadsarbetet inleddes i januari i år med Tuve Bygg som huvudentreprenör och pågår fram till våren 2019. Kretslopp och vatten har cirka 420 medarbetare som i dag finns utspridda på sju olika adresser. Men nu samlokaliseras alltså verksamheten i Alelyckan.

– Det gör att vi kan arbeta mer effektivt och hållbart, både ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Utförande och planerande personal kan mötas i vardagen och resorna minskar, vilket i slutändan gynnar göteborgarna och vår verksamhet. Dessutom blir arbetsmiljön för våra medarbetare bättre, säger Henrik Kant, förvaltningsdirektör på Kretslopp och vatten.

Det innebär att de nya lokalerna hamnar i samma område som Alelyckans vattenverk, Kretsloppsparken och Mätarverkstaden. Med undantag av personalen på Lackarebäcks vattenverk kommer alla medarbetare på Kretslopp och vatten att samlokaliseras i Alelyckan.

Det officiella första spadtaget tas den 2 februari. Medverkar gör
representanter från Higab, Kretslopp och vatten och Tuve Bygg, samt Jöran Fagerlund, ordförande för Kretslopp och vattennämnden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY