Image

Hexatronic tar över efter Ericsson i Hudiksvall

Uthyrning Corem hyr ut 17 300 kvadratmeter i Ericsson-fastigheten i Hudiksvall till Hexatronic som har förvärvat en del av Ericssons verksamhet.
Publicerad den 4 November 2013
Annons
Image

Corem har tecknat nytt hyresavtal med Hexatronic Scandinavia AB i fastigheten Östanbräck 1:45, Hudiksvall.

Fastigheten förhyrs idag av Ericssons där de tillverkar mark- och sjökabel för telecom.
Ericsson meddelade tidigare i år att verksamheten skulle avvecklas under 2014.

Hexatronic har per den 31 oktober 2013 förvärvat den del verksamheten som bedrivs av Ericsson i Hudiksvall under namnet Ericsson Cables & Interconnect och tar därmed över en del av den yta som Ericsson bedriver verksamhet på.

Avtalet med Hexatronic omfattar drygt 17 300 kvadratmeter och löper på fem år, med ett totalt hyresvärde om drygt 37 miljoner kronor med verkan från och med oktober 2014.

- Det är mycket tillfredställande att delar av kabeltillverkningen i Hudiksvall lever vidare, det är självklart positivt för oss som hyresvärd men framförallt är det viktigt för de anställda på fabriken och för Hudiksvall. Uthyrningen är mycket glädjande för Corem och vi ser fram emot att få samarbeta med Hexatronic. Fastigheten är flexibel och fungerar därmed för många olika ändamål och vi fortsätter vårt aktiva arbete i Hudiksvall med att hyra ut övriga ytor. I den processen har vi också ett nära samarbete med Hudiksvalls kommun, säger Eva Landén, vd för Corem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY