Image

Hexatronic tar över efter Ericsson i Hudiksvall

Uthyrning Corem hyr ut 17 300 kvadratmeter i Ericsson-fastigheten i Hudiksvall till Hexatronic som har förvärvat en del av Ericssons verksamhet.
Publicerad den 4 November 2013

Corem har tecknat nytt hyresavtal med Hexatronic Scandinavia AB i fastigheten Östanbräck 1:45, Hudiksvall.

Fastigheten förhyrs idag av Ericssons där de tillverkar mark- och sjökabel för telecom.
Ericsson meddelade tidigare i år att verksamheten skulle avvecklas under 2014.

Hexatronic har per den 31 oktober 2013 förvärvat den del verksamheten som bedrivs av Ericsson i Hudiksvall under namnet Ericsson Cables & Interconnect och tar därmed över en del av den yta som Ericsson bedriver verksamhet på.

Avtalet med Hexatronic omfattar drygt 17 300 kvadratmeter och löper på fem år, med ett totalt hyresvärde om drygt 37 miljoner kronor med verkan från och med oktober 2014.

- Det är mycket tillfredställande att delar av kabeltillverkningen i Hudiksvall lever vidare, det är självklart positivt för oss som hyresvärd men framförallt är det viktigt för de anställda på fabriken och för Hudiksvall. Uthyrningen är mycket glädjande för Corem och vi ser fram emot att få samarbeta med Hexatronic. Fastigheten är flexibel och fungerar därmed för många olika ändamål och vi fortsätter vårt aktiva arbete i Hudiksvall med att hyra ut övriga ytor. I den processen har vi också ett nära samarbete med Hudiksvalls kommun, säger Eva Landén, vd för Corem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige