Image

Hexatronic tar över efter Ericsson i Hudiksvall

Uthyrning Corem hyr ut 17 300 kvadratmeter i Ericsson-fastigheten i Hudiksvall till Hexatronic som har förvärvat en del av Ericssons verksamhet.
Publicerad den 4 November 2013
Annons
Image

Corem har tecknat nytt hyresavtal med Hexatronic Scandinavia AB i fastigheten Östanbräck 1:45, Hudiksvall.

Fastigheten förhyrs idag av Ericssons där de tillverkar mark- och sjökabel för telecom.
Ericsson meddelade tidigare i år att verksamheten skulle avvecklas under 2014.

Hexatronic har per den 31 oktober 2013 förvärvat den del verksamheten som bedrivs av Ericsson i Hudiksvall under namnet Ericsson Cables & Interconnect och tar därmed över en del av den yta som Ericsson bedriver verksamhet på.

Avtalet med Hexatronic omfattar drygt 17 300 kvadratmeter och löper på fem år, med ett totalt hyresvärde om drygt 37 miljoner kronor med verkan från och med oktober 2014.

- Det är mycket tillfredställande att delar av kabeltillverkningen i Hudiksvall lever vidare, det är självklart positivt för oss som hyresvärd men framförallt är det viktigt för de anställda på fabriken och för Hudiksvall. Uthyrningen är mycket glädjande för Corem och vi ser fram emot att få samarbeta med Hexatronic. Fastigheten är flexibel och fungerar därmed för många olika ändamål och vi fortsätter vårt aktiva arbete i Hudiksvall med att hyra ut övriga ytor. I den processen har vi också ett nära samarbete med Hudiksvalls kommun, säger Eva Landén, vd för Corem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige