Image

Hemsö köper två äldreboenden i Tyskland

Transaktioner Hemsö köper två äldreboenden under uppförande i Hamburg och Lübeck för 228 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Maj 2017

Fastigheterna kommer tillsammans att omfatta 205 äldreboendeplatser och den totala ytan blir 11 200 kvadratmeter. Hyresgästen är Inter Pares som tecknat 25-åriga hyresavtal. Investeringen uppgår till 228 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att expandera inom äldreboenden i tillväxtregioner i Tyskland och det här blir Hemsös första investering i Hamburgområdet. Det kommer att bli fräscha, toppmoderna lokaler som erbjuder de boende ett trivsamt liv, säger Jens Nagel, Hemsös fastighetschef i Tyskland.

Säljare av fastigheterna är Terragon, en tysk projektutvecklare inom äldreboendesegmentet. Fastigheterna beräknas vara färdigställda under hösten 2018. Tillträdet sker först efter färdigställande.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige