Image

Hemsö köper mer i Finland

Transaktioner Hemsö köper en portfölj om tre äldreboenden i Finland. Fastigheternas värde exklusive transaktionskostnader uppgår till cirka 307 miljoner kronor (33 miljoner euro).
Publicerad den 19 November 2015

De största hyresgästerna är Esperi Care, Metsolakodit och Aava och den genomsnittliga återstående hyrestiden för samtliga hyresgäster är åtta år.

Portföljen består av tre fastigheter för äldreboende varav två av dessa även omfattar ytor för en läkarmottagning och ett trygghetsboende. Fastigheterna ligger i Esbo, Kervo och Uleåborg. Total uthyrningsbar yta uppgår till 14 000 kvadratmeter varav hela ytan är uthyrd.
- Vi köpte de första fastigheterna i Finland i december 2013 och Hemsö äger i och med detta förvärv samhällsfastigheter i 14 finska kommuner. Det är en bra utveckling och vi avser att fortsätta på inslagen väg säger Hemsös vd Per Berggren.

Säljare är Elo Mutual Pension Insurance Company. Tillträde beräknas ske i december 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige